MusicalPodiumZhighlightZSlider

De Jeugd van Tegenwoordig maakt musical

De Jeugd van Tegenwoordig presenteert, i.s.m. Bos Theaterproducties en Rhythm Entertainment, ‘Watskeburt?! – de musical’, waarin de muziek en de absurde humor van de groep centraal staat. In de show ‘Watskeburt?! – de musical’ worden de rollen van de leden van de Jeugd van Tegenwoordig gespeeld door poppen. “Met een beetje energie en goeie moed en een klein stukje VOC-mentaliteit, gaan wij winnen met die poppenmusical”, aldus Vjèze Fur.

In deze hilarische musical-comedy zullen de rappers als poppen op het podium te zien zijn. Door verschillende werelden, geïnspireerd op hun grootse hits, moet het drietal in ‘Watskeburt?! – de musical’ op zoek naar hun producer Bas Bron, die gekidnapt is door een boze boef, genaamd AuSchurk. Ze worden bijgestaan in hun zoektocht door de sexy Manon en ontmoeten een bizarre stoet aan karakters van Oom Denneboom – een blowende dennenboom die denkt dat hij een palmboom is – tot de Sexy Beesten en de Bendtkabouter.

Watskeburt?!

Het verhaal van ‘Watskeburt?! – de musical’ is bedacht door De Jeugd van Tegenwoordig en wordt geschreven door Roel Bloemen en Tim Kamps. ”Onze intentie is om van deze show ontregelend en absurd theater te maken dat aansluit bij de humor van De Jeugd; het wordt een visuele comedy waarin alle hits van De Jeugd voorbijkomen. Het is een enorm leuke uitdaging om met een cast van 7 personen en meer dan 15 verschillende poppen het avontuur van De Jeugd te vertellen”.

De musical wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met de vier leden van de band. Het basisidee om een show te ontwikkelen rond de leden van De Jeugd van Tegenwoordig komt van Eric Holman van Rhythm Entertainment; “Ik ben al vanaf het begin een grote fan van de muziek en teksten van De Jeugd en ben 10 jaar geleden met hen in gesprek gekomen over een mogelijke theatervoorstelling. Eindelijk is het zover: deze show wordt in de Nederlandse theaters gepresenteerd”.

‘Watskeburt?! – de musical’ is vanaf december 2016 in de Nederlandse theaters te zien.

Geef een reactie