FilmZhighlightZSlider

Angry Birds: The Movie wereldwijd in première gegaan

Dit weekend vond op een aantal plaatsten in de wereld tegelijk de première plaats van Angry Birds The Movie. Ook in de Amsterdamse Pathé naast de HMH was de eerste vertoning van de Nederlandse versie in aanwezigheid van de volledige stemmencast.

angry birds Robin Martens

In een zonovergoten plein voor de bioscoop was het een waar kinderparadijs. Met gratis popcorn, sapjes en ijsjes mochten de kleinste fans van Agry Birds de tijd volmaken voor dat ze eindelijke de bioscoop in mochten. Het wachten werd uiteindelijk beloond met de volledige Nederlandse stemmencast die haar opwachting maakte op de groene loper. De mooie Robin Martens was de rustige factor tussen haar vier drukke mannelijke collega’s. Moppentapper Ruben Nucolai had geen enkele moeite om de lachers op zijn had te krijgen. Ook Eddy Zoëy en Murth Mossel waren voor de fans toegankelijk en vrolijk aanwezig.

Enzo Knol bijna populairder dan Angry Birds.

angry birds 2 Enzo Knol

Het was een meesterlijke zet van het castingbureau om YouTube-ster Enzo Knol de rol van Chuck in te laten spreken. Naast dat het een goeie typecasting bleek, was het vooral de broodnodige aandacht die de vlogger met zich meebracht wat goed uitpakte. Natuurlijk was hij de hele tijd met zijn camera bezig om het evenement op te nemen en deze later te verwerken in zijn populaire filmpjes.
Na een kort optreden van Ruben Annink was het tijd voor de langverwachte start van de film.

Angry Birds The Movie speelt zich af op een prachtig eiland vol met vogels. Alle vogels die op dit paradijselijke eiland wonen zijn erg blij, vrolijk en gelukkig, ook al kunnen ze niet vliegen. Maar er zijn een paar buitenbeentjes: Red, een temperamentvolle vogel met een slecht humeur, de hyperactieve supersnelle Chuck en de opvliegende Bomb, met een heel kort lontje… Wanneer er vreemde groene biggen op bezoek komen zijn het juist deze buitenbeentjes die moeten uitvogelen wat de biggen van plan zijn.

In de originele versie met de stemmen van o.a. Jason Sudeikis (We’re the Millers, Horrible Bosses), Josh Gad (Frozen), Danny McBride (This is the End), Maya Rudolph (Bridesmaids), Kate McKinnon (SNL, Ghostbusters), Bill Hader (Cloudy with a Chance of Meatballs) en Peter Dinklage (Game of Thrones). In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van o.a. Eddy Zoëy (Red), Enzo Knol (Chuck), Murth Mossel (Bomb), Robin Martens (Stella), Frank Lammers (Mighty Eagle), Isa Hoes (Matilda), Jörgen Raymann (Rechter Peckinpah), Ruben Nicolai (Leonard) en Giel Beelen (Ross).

Angry Birds The Movie is een heerlijke humoristische film voor alle leeftijden en zeker voor iedereen die het mobiele spel wel eens gespeeld heeft. De film zit namelijk vol met herkenbare moves. De film draait vanaf 18 mei in de bioscoop, in 2D en 3D. In de originele en Nederlands gesproken versie.

Foto’s: ©Gwendolyne van Erp – LivePics 

 

 

Geef een reactie