BoekenZhighlightZSlider

Nieuwe trefzekere bundel van Froukje van der Ploeg

Op 11 mei verscheen de derde dichtbundel van Froukje van der Ploeg, ‘Dit is hoe het ging’. Een trefzekere bundel over een universele familie, de herhaling van de geschiedenis, en over wat toch anders zou kunnen.

Froukje van der Ploeg (1974) studeerde Audiovisuele vormgeving aan de Kunstacademie St. Joost in Breda. Zij ontving de Hollands Maandblad Po√ęziebeurs en werd genomineerd voor de J.C. Bloemprijs. Ze is met grote regelmaat te gast op festivals en schrijft ook in opdracht. Dit is hoe het ging is haar derde bundel.

Zoals mijn vader

De vrouw die mijn moeder niet is
bakt wentelteefjes, klimop tegen
de muren van haar huis.
Schommelbank, gefilterde zon.

Ze woont in zo’n huis in het bos
uitsluitend bestemd voor iemand
die je net kent, ik wil haar
zoals mijn vader haar wil.

Onvindbare middagen in gevlekt
licht zonder later, een briefje
in je jaszak met inkt die zegt
dat het waar is.

Geef een reactie