CabaretPodiumZhighlightZSlider

Louis C.K. naar de Ziggo Dome

Op 16 augustus 2016 zal de Amerikaanse stand-up comedian Louis C.K. een show geven in de Ziggodome. De zesvoudig Emmy-award winnaar is een van de meest gerespecteerde comedians allertijden, zowel in de TV- en filmwereld als live op het podium. Het is de eerste keer dat Louis C.K. in Nederland een soloshow speelt.

Louis C.K. is een van de meest originele en innovatieve comedians ter wereld. Zo verkocht hij in 2011 bij wijze van experiment zijn stand-up special Louis C.K. Live At The Beacon Theatre via zijn website louisck.net direct aan de fans voor slechts vijf dollar. Deze baanbrekende keuze was een enorm succes, waarna hij een groot deel van de inkomsten aan het goede doel doneerde. Zijn meest recente opname Louis C.K. Live From The Comedy Store bracht hij op dezelfde manier onder de mensen.

Naast een geweldige stand-up comedian is Louis C.K. ook uiterst succesvolle TV- en filmmaker. Zijn meest recente serie Horace and Pete, die Louis zowel schreef als regisseerde, is alleen via zijn site te koop om zo alle artistieke vrijheid te behouden. Daarvoor maakte hij de uiterst succesvolle serie Louie, waarvan onlangs het vijfde seizoen werd uitgezonden. Louis C.K. is schrijver, uitvoerend producent, regisseur, editor en hoofdrolspeler. Louie won een Emmy voor “Outstanding Writing For A Comedy Series”.

In de filmwereld speelde hij onder meer in Woody Allen’s Blue Jasmine, samen met Cate Blanchett en Alec Baldwin. Ook had hij een rol in de met een Golden Globe onderscheiden film American Hustle. Daarnaast was hij regelmatig in de populaire TV-serie Parks & Recreation te zien.

Het zijn slechts enkele hoogtepunten in de carrière van Louis C.K., die inmiddels meer dan 30 Emmy-nominaties op zijn naam heeft staan, en onder meer vijf Comedy Awards, vier Writer Guild Awards, twee Critics Choice Television Awards en twee Grammy Awards won.

Louis C.K. was de eerste comedian die drie keer in één tour Madison Square Garden In New York uitverkocht. De derde show werd uitgebracht als digital audio download via zijn eigen site, en won de Grammy voor het beste comedy-album in 2016. Nu is er eindelijk de kans voor de fans om deze comedygrootheid live te gaan zien in Nederland.

Geef een reactie