CabaretPodiumZhighlight

Belgische groep Blafwaf winnaar juryprijs 10é Utrechts Cabaret Festival 2016

Belgische groep Blafwaf winnaar juryprijs. Duo Bonus Materiaal wint publieksprijs terwijl Lotte Hondebrink de persoonlijkheidsprijs van het 10é Utrechts Cabaret Festival 2016 won.

Zaterdag 11 juni heeft de Belgische groep Blafwaf uit Vlaanderen de felbegeerde juryprijs gewonnen van de 10e editie Utrechts Cabaret Festival 2016. In het Rijksmonumentaal en sfeervolle Schiller Theater ‘Place Royale’ ging de publieksprijs naar het duo Bonusmateriaal bestaande uit Roy Hoogervorst en Anna Charnock. De Schiller Theater ‘Place Royale’ Persoonlijkheidprijs was voor het aanstormend talent uit Haarlem, Lotte Hondebrink- 19 jaar. De andere finalisten waren Arjan Kleton en Huibert-Jan van Roest. Er hadden zich voor dit jubileum festival meer dan 40 kandidaten en/of groepen uit Nederland en België voor het Festival opgegeven.

De vakjury bestond uit: Erwin Lunstroo, mede directeur van Puuree Impresariaat, Margriet Bolding, cabaretière, veelzijdig artiest en ondernemer, Arie van Viegen, Hans van Veenendaal en Anne-Marijke van Dijke. De coördinatie van dit festival was in handen van Hannie Schinkel-Keizer.

Van donderdag 9 juni t/m zaterdag 11 juni 2016 werd dit 10e Utrechts Cabaret Festival gehouden in het Rijksmonumentaal pand van het Schiller Theater ‘Place Royale’ in het hart van het historisch centrum van Utrecht.

De ‘dertien beste cabaretiers (of groepen) van Nederland en België werden door de vakjury geselecteerd via voorronden, (actieve) jurering en/of regionale selecties.

De 13 deelnemers waren: Annemieke van der Linden, Joyce van Zetten, Lotte Hondebrink, Sanjeevani, Arjan Kleton, Duncan MacDonald, Huibert-Jan van Roest, cabaretduo Bonusmateriaal, Maus Koster, duo Overdijk & Koevoet, trio BLAFWAF uit Belgie, Bram Martens en Ben Blom.

Geef een reactie