BoekenZhighlightZSlider

‘Drie minuten’ van Roslund & Hellström nu uit

Vrijdag is ‘Drie minuten’ verschenen, de nieuwe spannende thriller van Roslund & Hellström. Journalist Anders Roslund (1961) leerde ex-crimineel Börge Hellström (1957) kennen toen hij een documentaire maakte over diens non-profitorganisatie die ex-gevangen helpt terug te keren in de samenleving. De misdaadroman Vaderwraak (2004) was het eerste boek dat ze samen schreven. Later volgden Kluis 21, De uitlevering en Drie seconden. Hun boeken kenmerken zich door hard realisme met een grote sociale betrokkenheid en werden met diverse prijzen onderscheiden. Bij De Geus verscheen van Anders Roslund ook Made in Sweden, dat hij samen met Stefan Thunberg schreef.

Het is een vervolg op de bestseller ‘Drie seconden’. De Zweedse ex-crimineel Piet Hoffmann begint een nieuw leven in Colombia. Ogenschijnlijk als persoonlijke beveiliger van een drugshandelaar – in werkelijkheid als infiltrant voor de Amerikanen. De beste die ze ooit hebben gehad: dankzij hem wordt het ene na het andere drugslab ontmanteld. Maar dan gaat het mis. Een Amerikaanse politicus wordt ontvoerd en de war on drugs escaleert. De Amerikanen publiceren een dodenlijst. Een voor een zullen de mensen op deze lijst eraan gaan. Ook Piet Hoffmann staat erop.

Geef een reactie