BoekenZhighlightZSlider

Nieuwe beklijvende roman van een van John Lindqvist, ‘Ik zal je altijd vinden’

Een plek waar je mag zijn wie je wil zijn. Het kan. Maar tegen welke prijs? Dat is het thema van ‘Ik zal je altijd vinden’, de nieuwe roman van John Ajvide Lindqvist. Een vlijmscherp verhaal over onze zoektocht naar verbondenheid, naar een authentieke wereld waar iedereen zijn plaats vindt. Lindqvist wordt beschouwd als een van de belangrijkste Zweedse auteurs. Zijn werk werd veelvuldig bekroond.

John Ajvide Lindqvist (1968) groeide op in een voorstad van Stockholm. Hij studeerde literatuurwetenschap, werd illusionist en vervolgens stand-upcomedian. Inmiddels is hij een van Zwedens grootste auteurs. Naast romans schreef hij ook diverse toneel- en tv-scripts. Zijn werk is uitgegeven in meer dan 25 talen.

Het verhaal
De jonge John Lindqvist worstelt met het leven. Hij wil graag goochelaar worden, maar het zit hem niet mee. Wanneer hij verhuist naar een somber flatgebouw in Stockholm, wordt hij opgepakt voor diefstal. Na een nacht in de gevangenis is er thuis iets veranderd. Al snel ontdekt John dat hij via het bad in de doucheruimte kan verdwijnen naar een plek die hij ‘De Andere Plaats’ noemt. Een plek waar je wordt wie je wil zijn. Een beetje bloed is voldoende voor de reis. John stemt in maar ondervindt al gauw de echte prijs voor dat zogenaamde paradijs.

‘Ik zal je altijd vinden’ is nu te reserveren…

Geef een reactie