BoekenZhighlightZSlider

Koos van Zomeren beschrijft verlies in ‘Alptraum’

Op 27 september verscheen Alptraum, waarin Koos van Zomeren het gewelddadige verlies van zijn trouwe metgezel, borderterriër Stanley, beschrijft. Alptraum is tegen wil en dank de regelrechte opvolger van Het complete Rekelboek, Van Zomerens best verkochte werk.

Bijna veertien jaar was borderterriër Stanley de vaste sidekick van Koos van Zomeren, eigenlijk bij alles wat hij deed, maar natuurlijk vooral op zijn wandelingen, met de voortdurend terugkerende bergwandelingen als hoogtepunten. In het literaire werk van Koos van Zomeren zijn de bergen nooit ver weg. Kou in de bergen. Dood in de bergen. Er gaat van dit decor altijd dreiging uit, wat niet wil zeggen dat die dreiging steeds serieus genomen wordt. ‘Als je dan op deze manier je hond verliest, is de gedachte moeilijk te vermijden dat er je iets betaald wordt gezet. Net of je het hebt uitgelokt.’

De regelrechte opvolger tegen wil en dank van Het complete Rekelboek, Koos van Zomerens best verkochte boek.

Het omvangrijke oeuvre van Koos van Zomeren, zo’n zestig titels tellend, bevat literaire romans en autobiografisch proza, verhalen en poëzie, thrillers en essays, columns en reportages. Zijn werk werd bekroond met onder andere de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs voor Natuurbehoud en de Sjoerd Leikerprijs. Zijn laatste boek is Alles is begonnen (2015).

Geef een reactie