CabaretPodiumZhighlightZSlider

André van Duin eert Wim Sonneveld op nieuw album ‘Van Duin zingt Sonneveld’

Op vrijdag 4 november verschijnt ‘Van Duin zingt Sonneveld’, het nieuwe album van André van Duin. Zoals de titel doet vermoeden bevat het album louter liedjes die ooit door Wim Sonneveld zijn opgenomen. Hierbij heeft André gekozen voor de ‘mooie luisterliedjes’ uit het repertoire van Sonneveld.

André zegt zelf over dit repertoire van Sonneveld: “Wim Sonneveld kan ik niet verbeteren, daarom heb ik er een eigen draai aan gegeven door een beetje up en swing aan de liedjes toe te voegen. Een feest van herkenning natuurlijk en heerlijk om te mogen doen.”

Het album bevat vijftien liedjes, waaronder een duet met Claudia de Breij. Ook is het Amsterdamse Zwanenkoor op twee nummers te horen. De productie van het album was in handen van Jochem Fluitsma en Eric van Tijn.

De carrière van André van Duin (Rotterdam, 1947) beslaat inmiddels zes decennia. Hij had zijn doorbraak in 1964 toen hij de finale van het tv- programma ‘Nieuwe Oogst’ won. Datzelfde jaar stond hij als bandparodist in het voorprogramma van The Rolling Stones in het Kurhaus. Hierna volgde een ongekende reeks succesvolle theater- en televisieprogramma’s, films, albums en singles. Ook gaf hij gestalte aan tientallen legendarische type’tjes waaronder Dik Voormekaar, meneer en mevrouw de Bok (met Corrie van Gorp), Joep Meloen, Ome Joop en Jan Wijdbeens. Hij scoorde twintig top 10 hits waarvan er drie de eerste plaats bereikten.

Wim Sonneveld (Utrecht, 1917) wordt samen met Toon Hermans en Wim Kan gezien als ‘De Grote Drie’ van het na-oorlogse cabaret. Evenals André van Duin begaf Sonneveld zich zeer succesvol in ongeveer alle disciplines van het entertainmentvak waaronder revue, theater, televisie, film en radio. Ook maakte Sonneveld veel albums en singles. Zijn bekendste liedje is ‘Het Dorp’, dat vlak na zijn dood in 1974 een bescheiden hit werd maar uitgroeide tot een klassieker.

Geef een reactie