DansPodiumZhighlightZSlider

Argentijnse Che Malambo in première in Tilburg

Het gezelschap Che Malambo uit Argentinië brengt dit theaterseizoen een avondvullende voorstelling naar de Nederlandse theaters, woensdag 5 oktober ging de productie in Première in de Schouwburg van Theaters Tilburg.

che-malambo-bas-oeijen-1-9

De voorstelling wordt gedragen door veertien muzikale dansers met bombo-drums en boleadoras, een soort van lasso. Gedurende de voorstelling brengt de cast, ook wel gaucho’s, de Zuid Amerikaanse tradities naar het theater. De Franse choreograaf Gilles Brinas wist de Malambo-tradities om te smelten tot een adembenemende theatervoorstelling die geschikt is voor een breed publiek.

che-malambo-bas-oeijen-1-5

De voorstelling staat in teken van behendige dansmove ‘s, fanatieke drumsessies en sensationele tapdansacts. De veertien mannen schotelen het publiek een avond topsport voor. De dansshow kent traditionele elementen van de Argentijnse variant van de cowboy, er wordt gedanst, gezongen en muziek gemaakt omgoten door een dynamische lichtshow. Meermaals wordt het puntje van de stoel bereikt als de mannen in een zeer hoog tempo tapdansen of dansen met hun lasso’s. Het tempo is hoog, en de energie straalt er gedurende de hele avond van af.

che-malambo-bas-oeijen-1-2

Che Malambo brengt een unieke vorm van danstheater naar de Nederlandse theaters, een kans om kennis te maken met de culturele kunstvormen die we in de westerse wereld niet kennen.  Als theaterbezoeker krijg je dan ook de kans om deze bijzonder culturele belevenis te ontdekken, de een zal het omarmen, de ander heeft het na een half uur gezien. Maar voor iedereen is dit een unieke theaterervaring die we nog niet eerder terugzagen in de theaterprogrammeringen.

che-malambo-bas-oeijen-1-3

Geef een reactie