MuziektheaterPodiumZhighlight

The Sweet’s Pete Lincoln solo door Nederland

Pete Lincoln is in Nederland om zijn nieuwe soloplaat, Heartbeat, te promoten. Een klein knus zoldertheater in het buitengebied van Cuijk heeft de eer om z’n eerste Nederlandse theatershow te mogen begroeten. Theater De Steenakker is een particulier theater, gevestigd in de voormalige stallen + de hooizolder van een knusse woonboerderij. Het theater is ontstaan uit de beroepsachtergrond van de gastheer en gastvrouw en hun bevlogenheid in het theater vak. De eerste jaren was het theater een podium voor henzelf en hun vrienden. Vanaf begin 2013 is het een volwaardig theater met een eigen programma voor publiek.

pete-marcel-iv

In de jaren 80 en 90 heeft Pete over de hele wereld getoerd met o.a. Sir Cliff Richard, Tina Turner en Shakin’ Stevens. Van 1996 tot en met 2005 was Pete frontman van de band Sailor, bekend van de hits ‘Glass of Champagne’ en ‘Girls, Girls, Girls’ die vanavond de revue passeerde.

In 2005 werd Pete gevraagd de Engelse glamrock band The Sweet te versterken. The Sweet had in de jaren 70 en 80 verschillende grote hits. Tijdens dit theaterconcert wordt, in een nieuw arrangement, een prachtige akoestische versie gespeeld van ‘Love is Like Oxygen’. De hit ‘Ballroom Blitz’ kan natuurlijk niet ontbreken en er wordt dan ook voluit meegezongen door het handje vol belangstellende. Ondanks de vele PR, helaas weinig mensen. Maar dat maakte dit huiskamerconcert wel tot een soort van privé concert.

pete-marcel-ii

Ook solo staat Pete bijzonder sterk in zijn muzikale schoenen. In 2013 bracht hij zijn eerste album ‘Soul Searching’ uit. Eerder dit jaar verscheen zijn tweede plaat ‘Heartbeat’. Titelsong ‘In a Heartbeat’ haalde de Nederlandse Top 40 en werd een nummer 1 hit in Duitsland.

De avond is een heerlijke mix van hits van Sweet en Sailor, muziek van zijn solo albums én diverse covers zodat iedereen mee kon zingen en meetikken met de handen op de knieën of de voet op de houten vloer. Hij benut de kans om eigen nummers te spelen, maar laat zichzelf en het publiek verrassen door het spelen van vele verzoeknummers. De ‘Human Jukebox’ laat dan ook al snel de setlist voor wat het is en laat zich leiden door zijn ingevingen en de interactie met de aanwezigen. Wat bijvoorbeeld resulteert in een soort duet met een van de aanwezigen die Neil Diamond (Sweet Caroline) had aangevraagd. Zowel de fans als Pete genieten van het samenzijn. De zang is meer dan oké. Z’n gitaar met nieuwe glimmende snaren klinkt vol en helder met een heerlijke volle bas. Al met al een onvergetelijke avond in een amicale sfeer. Pete Lincoln, SOLO, is komende zaterdag 15 oktober nog te bewonderen in Poppodium De Vorstin in Hilversum.

Foto (c) Marcel Hakvoort

pete-marcel-iii

Geef een reactie