AlgemeenjazzPodiumZhighlight

US soul/r&b band CON BRIO terug naar NL podia

Na hun optredens op North Sea Jazz en Valkhof Nijmegen en de release van hun debuutalbum Paradise eerder dit jaar, komt de uit Californie afkomstige soul/r&b band Con Brio deze maand terug naar Nederland voor een serie van 6 clubshows (27 november t/m 7 december 2016). Con Brio live is een dynamische show, stuwende ritmes, strakke blazers, een groovy Hammond sound en een soulvolle stem met onnavolgbare stage performance en schijnbaar grenzeloze energie. Of, zoals ze het zelf iets korter zeggen: one hell of a party!

De band Con Brio werd in 2013 in San Francisco gevormd door zeven muzikanten met verschillende achtergronden maar een gemeenschappelijke liefde voor de energieke Bay Area funk en psychedelische soul in de traditie van Sly & the Familiy Stone.
In 2015 werd Kiss The Sun als debuut EP op de markt gebracht gevolgd door een tour door Europa en Amerika.
Overal waar de band verscheen waren de kritieken van het publiek en van de vakpers lovend waarbij de moves van dynamische frontman Ziek McCarter regelmatig werden vergeleken met een jonge Michael Jackson of James Brown. Na hun indrukwekkende show op het Austin City Limits Festival werd Con Brio door PopMatters zelfs uitgeroepen tot ‘The Best New Live Band In America’!

Na de release van debuutalbum ‘Paradise’ stond 2016 volledig in het teken van een internationale tour. Op de speellijst stonden de grote Amerikaanse festivals als Lollapalooza, Bonnaroo en Summerfest maar ook Fuji Rock in Japan, Montreal Jazz Fest in Canada en in Nederland dus het North Sea Jazz Festival in Rotterdam en Valkhof Festival in Nijmegen.

Con Brio bestaat naast de uit Texas afkomstige zanger/frontman Ziek (Ezekiel) McCarter uit Jonathan Kirchner (bas), Andrew Laubacher (drums), Benjamin Andrews (gitaar) en Patrick Glynn op toetsen. Het vuurwerk van de ‘Hallelujah Horns’ (Marcus Stephens & Brendan Liu) maakt de band compleet.

Con Brio – Paradise Tour Live
zondag 27 november – Nijmegen, Doornroosje
maandag 28 november – Groningen, Spiegel
dinsdag 29 november – Amsterdam, Paradiso
donderdag 1 december – Maastricht, Muziekgieterij
dinsdag 6 december – Rotterdam, Bird
woensdag 7 december – Utrecht, TivoliVredenburg

Geef een reactie