KlassiekPodiumZhighlightZSlider

Lucas en Arthur Jussen ontvangen Edison Publieksprijs

Lucas en Arthur Jussen hebben vanavond de Edison Publieksprijs gekregen voor hun album met Mozart concerten voor twee piano’s. Van de vijf genomineerde albums ontving dat van de Jussen broers verreweg de meeste stemmen. De bijzondere prijs werd uitgereikt door klassieke trendwatcher Floris Kortie.

Het vierde album met Mozart concerten voor twee piano’s van Lucas en Arthur Jussen verscheen vorig jaar in oktober. Het werd in de zomer van 2015 opgenomen met de Academy of St. Martin in the Fields onder leiding van Mozartkenner Sir Neville Marriner. Het album van Lucas en Arthur Jussen is het laatste opnameproject van de Academy met hun legendarische dirigent. Afgelopen oktober overleed Sir Neville op 92-jarige leeftijd.

Eerder dit jaar behaalde het album, dat door het toonaangevende muziekblad Gramophone werd verkozen tot één van de vijftig beste Mozart opnamen ooit, in Nederland de gouden status. Eerdere albums van de broers waren eveneens succesvol, zo kreeg hun debuutalbum met pianosonates van Beethoven de platina status en ontvingen Lucas en Arthur Jussen voor dit album de Edison Klassiek Publieksprijs. Ook de opvolger met de impromptu’s van Schubert behaalde goud.

Komend voorjaar verschijnt het vijfde album van Lucas en Arthur Jussen. Het nieuwe werk betreft een samenwerking met het Koninklijk Concertgebouworkest.

De broers gaven afgelopen oktober een bijzonder optreden in het Sydney Opera House. Het concert van Lucas en Arthur Jussen vormde de tegenprestatie van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bij hun staatsbezoek aan Australië.

Geef een reactie