KunstMuseaZhighlightZSlider

Fucking Hell langer te zien in Den Bosch

De tentoonstelling met het werk van Pipilotti Rist, Jake & Dinos Chapman en Gabriel Lester is nog te zien t/m 5 februari. Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch heeft de bruikleen van de installatie Fucking Hell van Jake en Dinos Chapman kunnen verlengen. Al eerder hadden de andere kunstenaars toegezegd dat hun werk langer te zien kon zijn.

Fucking Hell is een bruikleen uit de collectie van François Pinault, een van de grootste kunstverzamelaars ter wereld, met eigen musea in Venetië (en binnenkort Parijs). In negen vitrines, gerangschikt in de vorm van een swastika, verbeelden de Chapman-broers hun visie op de hel. De gezaghebbende Britse criticus Brian Sewell riep Fucking Hell van Jake en Dinos Chapman in 2008 uit tot het eerste grote meesterwerk van de 21e eeuw.

Foto: Ben Nienhuis

Geef een reactie