operaPodiumZhighlightZSlider

Wenen naar het theater met Wiener Melange

Wenen is dé operette-hoofdstad van de wereld en daarmee een inspirerend uitgangspunt voor de gloednieuwe voorstelling Wiener Melange. Nederlands bekendste operazanger Ernst Daniël Smid neemt zowel als presentator als solist het publiek mee op een reis door het bruisende Wenen. De andere ingrediënten van deze smakelijke Wiener Melange zijn de solisten André Post, Karin Hersenberg en Hildur Hafstad, het 24-koppige Wiener Strauss Ensemble onder leiding van Robert Jan Kramer en ballroomdansers die de avond compleet maken. Wiener Melange, een sfeervolle muzikale avond met het mooiste en beste uit Wenen, is van 3 januari t/m 4 februari 2017 te zien in de Nederlandse theaters.

Gedurende deze bruisende avond komen er werken van onder anderen Jacques Offenbach, de familie Strauss, Franz Lehár, Robert Stolz en Emmerich Kälmänn voorbij. De ballroomdansers dansen de avond aan elkaar met heerlijke walsen en polka’s. Ernst Daniël wordt naast het Wiener Strauss Ensemble bijgestaan door een drietal zeer sterke solisten: tenor André Post, die reeds een mooie loopbaan in de opera en operetteland achter de rug heeft, sopraan Karin Hertsenberg (prijswinnares van Una Voce Particolare) en de IJslandse Hildur Hafstad (sleepte al diverse internationale prijzen in de wacht).

De jonge sopraan Lilian Farahani, een rijzende ster die o.a. bekend is geworden door haar optreden in het programma De Tiende van Tijl, verbond eerder haar naam aan Wiener Melange. Zij kreeg echter kort geleden een prestigieuze hoofdrol aangeboden in Il Matrimonio Segreto van het gerenommeerde Franse l’Opéra National de Lorraine.

Producent Suzanne van Dommelen: “Lilian is een grote ster aan het worden en hoewel wij haar dolgraag in Wiener Melange hadden gehad, wilden wij Lilian deze prachtige kans op een grote internationale carrière niet ontnemen”. In goed overleg hebben we besloten Lilian te vervangen.” Zowel Lilian Farahani als DommelGraaf hopen in de toekomst de kans te krijgen alsnog samen te kunnen werken bij een andere productie.

Geef een reactie