MuziektheaterPodiumZhighlightZSlider

Muziektheater We Hadden Liefde, We Hadden Wapens trekt door Nederland

Huub van der Lubbe, Ntjam Rosie, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Janneke Remmers, Gery Mendes en Mandela Wee Wee spelen het krachtige verhaal over de Amerikaanse burgerrechtenbeweging, verrijkt met levendige rhythm & blues en jaren 60 soul. Internationaal befaamd modeontwerpster Marga Weimans ontwerpt de kostuums en het decor voor de voorstelling. We Hadden Liefde, We Hadden Wapens omhelst de strijd voor het recht te zijn wie je bent, ongeacht de consequenties, de blues, liefde en moed. Deze actuele vertelling neemt je mee door de straten van North Carolina, Cuba en China en speelt in op het huidige debat over de cultureel diverse maatschappij in Nederland.

Het is 1961. In het zuiden van de Verenigde Staten zijn zwart en blank tot in bizarre detail van elkaar gescheiden. Robert F. Williams, een belangrijke aanjager van de burgerrechtenbeweging, strijdt voor gelijkheid en tegen de agressie van de Ku Klux Klan en het lokale gezag. Door zijn openlijke activisme wordt Williams echter als staatsgevaarlijk beschouwd en moet met zijn gezin vluchten naar het Cuba van Fidel Castro. Maar ook daar komt hij in conflict met de autoriteiten. Wat was de impact van zijn strijd op zijn familie? Hoe is het om zijn vrouw en zoon te zijn?

We Hadden Liefde, We Hadden Wapens is een rijkelijk gevulde muzikale voorstelling die parallellen met de historie en de hedendaagse samenleving verkent.

Speellijst 2017
Wo 20 jan 20:00 Amsterdam – Bijlmer Parktheater ~ VOORPREMIÈRE
Za 28 jan 20:30 Amsterdam – Stadsschouwburg Amsterdam ~ PREMIÈRE
Wo 01 feb 20:15 Meppel – Schouwburg Ogterop
Vr 03 feb 20:00 Enschede – Wilmink Theater
Di 07 feb 20:15 Tilburg – Theaters Tilburg
Do 09 feb 20:15 Amsterdam – Kleine Komedie
Di 14 feb 20:15 Zoetermeer – Stadstheater Zoetermeer
Wo 15 feb 20:15 Haarlem – Stadsschouwburg Haarlem
Vr 17 feb 20:00 Utrecht – Stadsschouwburg Utrecht
Do 23 feb 20:15 Den Haag – Theater aan het Spui
Vr 03 mrt 20:15 Almere – Kunstlinie Almere Flevoland
Za 11 mrt 20:15 Rotterdam – Rotterdamse Schouwburg
Wo 22 mrt 20:15 Leiden – Leidse Schouwburg Stadsgehoorzaal
Za 25 mrt 20:15 Groningen – Stadsschouwburg Groningen
Wo 29 mrt 20:00 Deventer – Deventer Schouwburg
Do 30 mrt 20:15 Houten – Theater aan de Slinger

Geef een reactie