BoekenZhighlightZSlider

Aaf Brandt Corstius tekent voor drie nieuwe boeken bij Meulenhoff

Aaf Brandt Corstius heeft bij uitgeverij Meulenhoff een contract getekend voor drie nieuwe boeken. Dit jaar verschijnt het vervolg op het succesvolle Het jaar dat ik 30 werd – over de strubbelingen van het leven als veertiger.

Het wordt een humoristisch boek voor iedereen die veertig wordt, is óf ooit is geweest. Over al dan niet corrigerende badpakken, de plotselinge drang tot het aanleggen van een Pinterestbord (of tien) en de op je veertigste volstrekt acceptabele mening dat je Oud en Nieuw haat. Over de universele veertigerswens om yogajuf te worden en een labradoodle te nemen, en over het voorbarige legenestsyndroom.

Aaf Brandt Corstius werkt daarnaast aan een boek over haar moeder Tatje Smits, die overleed toen Aaf zes was. Nu Aafs kinderen diezelfde leeftijd hebben, voelt ze de behoefte om een portret van haar moeder te schrijven. Dit boek zal in 2018 bij Meulenhoff verschijnen. Het derde boek dat zal verschijnen heet Kamperen kun je leren. En die titel zegt eigenlijk al alles.

‘Ik heb een tijdlang geen boeken gepubliceerd omdat ik te druk was met andere dingen, maar ik had heel veel zin om weer iets te maken voor de heb en voor in de kast, met een echt kaftje erom. En ineens had ik inspiratie voor drie boeken tegelijk. Dan meteen maar uitbrengen dus, en bij de uitgever die ik al tijden ken, letterlijk sinds Het jaar dat ik 30 werd.’ Aaf Brandt Corstius

Geef een reactie