BoekenZhighlightZSlider

Theatervoorstelling Opvliegers nu ook als boek

Na de succesvolle theatervoorstelling Opvliegers heeft producent Rick Engelkes bewezen dat opvliegers lang niet altijd vervelend hoeven te zijn. De actrices Antje Monteiro, Anne-Mieke Ruyten, Hymke de Vries en Anousha Nzume stonden avond aan avond voor volle zalen om hun publiek te trakteren op een avondje herkenbaarheid en hilariteit. Voor schrijfster Sabine van den Eynden en uitgever Meulenhoff Boekerij genoeg reden om het verhaal over deze vriendinnenclub om te zetten in het boek Opvliegers. Vanaf vandaag kunnen de vrouwen van Nederland in deze roman genieten van de verhalen over de vier vriendinnen op hun reis naar Bali.

Een voorstelling over vrouwen in de overgang. Met dit idee begon producent Rick Engelkes ruim twee jaar geleden. Op 14 december 2015 ging de voorstelling Opvliegers met veel enthousiasme in première. Met louter uitverkochte zalen kon een tweede deel niet uitblijven. Schrijver Allard Blom dook opnieuw achter zijn computer om het vervolg te schijven. Op 19 december 2016 ging het vervolg Opvliegers: in de Sneeuw in première in de Leidse Schouwburg.

Het boek Opvliegers is net als de eerste theatervoorstelling een echte vriendinnen-comedy over de vier vriendinnen Lydia, Ellen, Keet en Sas – die allemaal de overgangsleeftijd beginnen te bereiken – proberen te ontsnappen aan de beslommeringen van het dagelijks leven. Op Bali hopen ze hopen ze hun relatieperikelen en anderen worstelingen even te vergeten. Maar wie op reis gaat, neemt altijd zichzelf mee…

In Opvliegers: in de Sneeuw reizen de vriendinnen af naar Tirol. De leukste vriendinnenclub van Nederland gaat op een vakantie vol sneeuw, skipassen en skiklassen, knappe skileraren, heftige après-ski sessies, stoeltjesliften, gejodel en natuurlijk ook alle overgangsproblemen waar de vriendinnen mee te kampen hebben. Net als in Opvliegers is de regie in handen van Martin Michel, het script geschreven door Allard Blom en de muziek van Jeroen Sleyfer

Geef een reactie