PodiumZhighlightZSlider

Luna Zegers brengt album met Spaanse flamencozang uit tijdens Flamenco Biënnale NL

Zaterdag 14 januari en zondag 15 januari 2017 presenteert de Nederlandse Luna Zegers als eerste niet-Spaanse flamenco-zangeres haar album op het internationaal gerenommeerde festival Flamenco Biënnale NL. Op dit festival met avontuurlijke programmering wordt ruim baan gemaakt voor vernieuwers binnen de flamenco, hetgeen zeker ook op Luna van toepassing is.

Luna had in 2015 een primeur door als eerste zanger(es) van niet-Spaanse afkomst af te studeren in flamenco aan het prestigieuze conservatorium ESMUC in Barcelona. Nu presenteert ze haar eerste album “Entre Dos Mundos” (Tussen Twee Werelden) dat volledig bestaat uit muziek en teksten van eigen hand.

Binnen de flamenco-gemeenschap bestaan nog nauwelijks zangers van buitenaf die werkelijk thuis zijn in de materie en zich kunnen meten met hun Spaanse collega’s. De Nederlandse Luna Zegers heeft nu die primeur ook op geluidsdrager vastgelegd.

Luna kwam tijdens haar studie jazz-zang aan het Conservatorium van Amsterdam (cum laude afgestudeerd in 2010) in eerste instantie in aanraking met Indiase zang, hetgeen haar daarna op het spoor bracht van de flamenco. Haar muzikale reis alleen al is een fascinerend verhaal waarin verschillende culturen samenkomen en waarin vreugde en verdriet elkaar afwisselen. Daarnaast is Luna’s levensverhaal een kleurrijke geschiedenis vol pieken en dalen, die ze heeft samengebald op dit debuutalbum.

Geef een reactie