BoekenZhighlightZSlider

Vernieuwde atlas over Amsterdam in ‘Veranderstad Amsterdam’

Jan Rothuizen is terug met een vernieuwde atlas over Amsterdam. Na het succes van De zachte Atlas van Amsterdam laat hij in zijn nieuwe boek Veranderstad Amsterdam weer op geheel eigen wijze kanten van de stad zien die voor velen niet zichtbaar zijn. Veranderstad Amsterdam verschijnt in april 2017.

Amsterdam verandert iedere dag, in het groot en in het klein. Jan Rothuizen is getuige van die veranderingen en brengt ze als geen ander in beeld: persoonlijk, geestig en enthousiasmerend. Zijn boek De zachte Atlas van Amsterdam is inmiddels een klassieker die jaarlijks wordt herdrukt. Hoog tijd voor een tweede deel: Veranderstad Amsterdam, over de zichtbare én onzichtbare kanten van de stad. Van een zaterdagnacht op het Leidseplein tot de woning van Jans schoonmaakster, van de twee minuten stilte op de Dam tot een kapsalon in een moskee. Een eerbetoon aan de ruis van het Amsterdamse leven.

Jan Rothuizen is terug met een vernieuwde atlas over Amsterdam. Na het succes van De zachte Atlas van Amsterdam laat hij in zijn nieuwe boek Veranderstad Amsterdam weer op geheel eigen wijze kanten van de stad zien die voor velen niet zichtbaar zijn. Veranderstad Amsterdam verschijnt in april 2017. Vraag nu een drukproef of interview aan.

Amsterdam verandert iedere dag, in het groot en in het klein. Jan Rothuizen is getuige van die veranderingen en brengt ze als geen ander in beeld: persoonlijk, geestig en enthousiasmerend. Zijn boek De zachte Atlas van Amsterdam is inmiddels een klassieker die jaarlijks wordt herdrukt. Hoog tijd voor een tweede deel: Veranderstad Amsterdam, over de zichtbare én onzichtbare kanten van de stad. Van een zaterdagnacht op het Leidseplein tot de woning van Jans schoonmaakster, van de twee minuten stilte op de Dam tot een kapsalon in een moskee. Een eerbetoon aan de ruis van het Amsterdamse leven.

Jan Rothuizen (1968) is beeldend kunstenaar. Zijn werk wordt tentoongesteld in binnen- en buitenland, o.a. in de Townhouse Gallery in Cairo en in het New Museum in New York. Zijn tekeningen verschijnen maandelijks in de Volkskrant. Eerder verschenen van hem o.a. De zachte Atlas van Amsterdam, De zachte Atlas van Nederland en Kleur je Rijks.

Geef een reactie