Boeken

Voetballegende maakt flitsende comeback

Al jaren werd er uitgekeken naar de comeback van de legendarische voetbalstrip Roel Dijkstra en vanaf 14 juni is zijn terugkeer een feit. In stripwinkel Het Beeldverhaal wordt dan het nieuwe stripalbum ‘Thuisfront’ overhandigd aan de spelers van het Jong Ajax elftal 011 in het bijzijn van de makers Willem Ritstier (Stripschapprijswinnaar 2017) en Roelof Wijtsma.

Roel Dijkstra ging in 1975 van start in het stripblad Eppo en speelde daar tot 1994 de sterren van de hemel, in spannende verhalen die door diverse stripmakers werden geschreven en getekend. De reeks, waarvan tussen 1977 en 1995 maar liefst 22 albums verschenen was een prachtige mix van snel voetbal en spannende verhalen waarbij Dijkstra werd geconfronteerd met onder andere Voodoo tovenaars, game fixing, en louche bestuursvoorzitters.

De fans hebben ruim 20 jaar moeten wachten voordat een nieuw team, bestaande uit Willem Ritstier en Roelof Wijtsma de draad weer oppakte en een nieuw avontuur van Roel op papier zette. Het nieuwe album ‘Thuisfront’ dat werd voorgepubliceerd in Eppo Stripblad, is enthousiast ontvangen door de lezers van Eppo. Inmiddels staat er een tweede verhaal op de planning dat medio 2018 moet verschijnen.

Geef een reactie