BoekenZhighlightZSlider

Unieke inkijk in de wereld van de jihad door Souad Mekhennet

Wat speelt zich af in de hoofden van jihadisten en waarom gaan ze over tot geweld? In dit spannend geschreven boek voert Souad Mekhennet ons mee van de Duitse steden waar de 9/11-samenzweerders radicaliseerden naar het Turks-Syrische grensgebied met een permanente aanwezigheid van IS. Van Noord-Afrika en het Midden-Oosten naar Europa, waar de terreur tot in het hart van de westerse beschaving is doorgedrongen.

Souad Mekhennet is een bekroond journaliste. Ze is de dochter van een Turkse moeder en een Marokkaanse vader, geboren in Duitsland en deels opgegroeid in Marokko. Mekhennet schreef onder meer over terrorisme voor The Washington Post, The New York Times en The International Herald Tribune.

Mekhennet neemt grote risico’s om de belangrijkste figuren bij Al Qaida, Taliban en IS te interviewen. Als haar gevraagd wordt alleen naar een interview te komen, weet ze nooit wat haar te wachten staat.
Met Ik moest alleen komen wil Souad Mekhennet de opkomst van het islamitische radicalisme verklaren en een brug slaan tussen de islamitische en westerse wereld.

ISBN: 9789046822630

Geef een reactie