FilmZhighlightZSlider

Voorpremières geschilderd drama Loving Vincent 7 en 8 oktober in CineMec Ede

Zaterdag 7 en zondag 8 oktober zijn in CineMec Ede speciale voorpremières van Loving Vincent met vele extra’s: de making of van deze unieke, geschilderde speelfilm, een Q&A met regisseur Hugh Welchman, een lezing van Willem-Jan Verlinden en de Kröller-Müller Loving Vincent presentatie met foto’s van doeken uit de film.

Loving Vincent – een uniek project van Hugh Welchman en Dorota Kobiela over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh – is de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. Met oa Robert Gulaczyk, Douglas Booth, Saoirse Ronan, Chris O’Dowd en Helen McCroy.

Net wanneer hij succesvol begint te worden, pleegt Vincent zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of door de problemen met zijn broer? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand, de zoon van Van Goghs postbode, reist naar Auvers om het mysterie te ontrafelen. De mensen die hij er ontmoet – allen geschilderd door Van Gogh – hebben elk hun eigen verhaal. Gaandeweg schildert de film, letterlijk en figuurlijk, een fascinerend portret van de getroebleerde kunstenaar.

In 65 duizend frames, met de hand geschilderd door 115 kunstenaars die dezelfde techniek hanteerden als Van Gogh, brengt Loving Vincent de meesterwerken van Van Gogh tot leven. Het unieke, geschilderde drama werd al meermaals bekroond, onder meer met de publieksprijs op het Annecy International Animated Film Festival.

PROGRAMMA ZATERDAG 7 OKTOBER
19.30 uur: welkom, making of en Q&A met regisseur Hugh Welchman
20.00 uur: vertoning Loving Vincent
21.30-22.30 uur: hapje en drankje, presentaties Kröller-Müller Loving Vincent en Taste of Van Gogh

PROGRAMMA ZONDAG 8 OKTOBER
15.30 uur: welkom en introductie
16.00 uur: lezing van Willem-Jan Verlinden, de auteur van De zussen Van Gogh
16.45 uur: vertoning Loving Vincent
18.15-18.45 uur: hapje en drankje, presentaties Kröller-Müller Loving Vincent en Taste of Van Gogh

Geef een reactie