BoekenZhighlightZSlider

Tweede roman van Dineke Epping, ‘Thuis op Dunleigh Hall’

Op 12 september verscheen ‘Thuis op Dunleigh Hall’ van Dineke Epping, de tweede historische roman van haar hand. Dineke Epping werkt als tekstschrijver bij een softwarebedrijf, maar in haar vrije tijd schrijft ze romans aan haar keukentafel in Schoonoord, Drenthe. In 2014 debuteerde Dineke Epping met ‘Op de vleugels van de wind’, dat binnen een paar maanden een bestseller werd en waarmee ze zich bij de grote namen in het genre schaarde. In het romantische en meeslepende ‘Thuis op Dunleigh Hall’ van Dineke Epping, ontvouwt een kil verstandshuwelijk zich tot een diepe liefde.

‘Thuis op Dunleigh Hall’ speelt zich af in Ierland, 1876. Wat doe je als de plaats die je thuis zou moeten zijn, als een zware last op je schouders rust? William Garney, 4e graaf van Rassmore, erfde van zijn vader het verwaarloosde landgoed Dunleigh en torenhoge schulden. Hij kan op geen enkele manier voldoen aan zijn verantwoordelijkheden. Totdat zijn buurman hem op een nieuw idee brengt…

Als steenrijke Amerikaanse zou Caroline Milton graag gezien moeten zijn in de hoogste kringen van New York. Haar vader dankt zijn fortuin echter aan de aanleg van spoorwegen in de burgeroorlog. Nieuw geld, weinig aanzien. Carolines moeder weet raad: ze neemt Caroline mee naar Londen, waar de adel altijd op zoek is naar een fortuin om in hun noodlijdende landgoederen te steken. Stel je voor dat Caroline een heuse titel in de wacht sleept.
Voor William is een verbintenis de beste oplossing voor zijn geldgebrek. Maar voor Caroline valt het niet mee de luxe en moderne gemakken van haar New Yorkse villa te verruilen voor een tochtig en kil landhuis in het woeste Ierland. En is hun huwelijk wel opgewassen tegen de dreiging van een opstand?

ISBN 9789029726757

Geef een reactie