FilmZhighlightZSlider

Regisseur Ate de Jong krijgt Raindance ereprijs

Filmmaker Ate de Jong is door het Raindance Film Festival verkozen tot Artist In Residence 2017. De Jong wordt daarmee geëerd voor zijn Engelstalige oeuvre. Een Artist in Residence neemt deel aan internationale panels en geeft diverse masterclasses tijdens het festival. Daarnaast neemt De Jong plaats in de jury voor beste speelfilm uit het Verenigd Koninkrijk. Guy Ritchie (Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Sherlock Holmes, King Arthur: Legend of the Sword) ontving dit jaar de Raindance Auteur Award.

Ate de Jong: “Het is een enorm voorrecht om een lange carrière als speelfilmmaker te mogen hebben. We kennen allemaal de grote namen, maar dat zijn er niet zoveel. De meeste filmmakers, ik ook, moeten knokken om te overleven. Film maken brengt een ongelooflijke emotionele rijkdom, voor mij wordt dit nu bekroond met de benoeming tot Artist In Residence door het Raindance Film Festival. Dankbaarheid en gepaste bescheidenheid houden mijn handen vast.”

Het Raindance Film Festival vertoont ruim 400 internationale films waaronder diverse films uit De Jong’s oeuvre zoals: Drop Dead Fred, Deadly Virtues: Love. Honour. Obey en zijn meest recente productie Love Is Thicker Than Water. Het gerenommeerde filmfestival vindt plaats van 20 september – 1 oktober in Londen.

Ate de Jongs meest recente film Love Is Thicker Than Water is tijdens het Toronto Film Festival 2017 door Netflix aangekocht voor de Verenigde Staten. De film gaat eind november in release in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. In Nederland is Love Is Thicker Than Water momenteel te zien in de bioscoop.

Geef een reactie