PodiumToneelZSlider

Anne-Wil Blankers met zoon Christo van Klaveren in ‘Wat ik moest verzwijgen’

Vanaf december 2017 zijn Anne-Wil Blankers en haar zoon Christo van Klaveren samen te zien in de voorstelling ‘Wat ik moest verzwijgen’. Een nieuw toneelstuk van Edwin de Vries (Soldaat van Oranje, Dokter Deen) i.s.m. Mette Bouhuijs (Een Sneeuw, Wilhelmina: Je Maintiendrai) over de Joodse onderduikster Jet, gebaseerd op de gelijknamige roman van Ariëlla Kornmehl. De andere rollen worden gespeeld door Willemien Slot en Eva Damen. De voorstelling Wat ik moest verzwijgen gaat op 17 december in première in het Singer Theater in Laren en is daarna tot en met 1 april in heel Nederland te zien.

Anne-Wil Blankers over Wat ik moest verzwijgen: “Ik verheug me enorm om met mijn zoon dit aangrijpende verhaal van Ariëlla Kornmehl te gaan spelen. We zijn erg betrokken bij elkaars werk, maar zo nauw samenwerken hebben we nog nooit gedaan. Ik kijk nu al uit naar de repetities.”

Het verhaal: Een man brengt een schilderij naar een oudere dame (Blankers). Een schilderij dat tijdens de Tweede Wereldoorlog aan haar toebehoorde. Hij herkent de vrouw van de begrafenis van zijn ouders, maar heeft verder geen idee wie zij is. Zij weet heel goed wie hij is, maar heeft beloofd dat voor altijd geheim te houden. Het schilderij brengt echter alle herinneringen terug die zij tot dan toe voor zichzelf en iedereen heeft verborgen, zelfs voor haar dochter. De tijd van haar onderduik in Haarlem, de gruwelijkheden die ze moest doorstaan om zichzelf en haar geliefde te beschermen, een buurman die niet van onbeschreven gedrag bleek te zijn. Het hele verdrongen verleden komt terug… Hoe hard is de waarheid?

De voorstelling ‘Wat ik moest verzwijgen’ is gebaseerd op de roman die Ariëlla Kornmehl schreef naar aanleiding van de verhalen van haar grootmoeder. Het stuk is vanaf 8 december ruim 60 keer te zien in de Nederlandse theaters.

Afbeelding (c) www.corbino.nl

Geef een reactie