MusicalPodiumZhighlightZSlider

Waalwijkse musicalgroep brengt Shrek tot leven

In het weekend van 6, 7 en 8 oktober bracht de musicalgroep Djemm de productie ‘Shrek de musical’ naar Theater de Leest te Waalwijk. De Waalwijkse musicalgroep is al jaren een begrip in het amateurtheater. Sinds 2004 veroverd Djemm de harten van vele inwoners uit Waalwijk en omgeving, met Shrek de musical zet het gezelschap deze mooie gewoonte door.

Het verhaal van Shrek begint als de ouders van de jonge ‘Oger’ op pijnlijke wijze afscheid nemen van hun kind. Het is tijd voor de jonge Shrek om zijn eigen plekje in het moeras te bemachtigen. We maken een tijdreis en ontmoeten de volwassen Shrek die inmiddels alleen leeft in het moeras. Niet veel later wordt hij geconfronteerd met nieuwe onverwachtste inwoners; de sprookjesfiguren uit het nabijgelegen koninkrijk van Lord Farquaad. De welbekende sprookjesfiguren zijn verbannen uit het koninkrijk en moeten zichzelf nestelen in het moeras. Shrek is niet van plan zijn nederig stulpje te delen en gaat verhaal halen bij Lord Farquaad. Shrek sluit een deal met Lord Farquaad, hij krijgt zijn moeras terug als hij een Princes redt uit een toren bewaakt door de draak. Samen met de ezel ‘Donkey’ gaat hij nietsvermoedend dit avontuur aan.

Met de musical Shrek bracht Djemm een familieproductie naar het Waalwijkse theater waarmee het gezelschap zichzelf overnieuw overtroffen heeft. Jaarlijks groeit de kwaliteit van hun musicalsproducties tot, inmiddels, een hoog niveau binnen het amateurmusicaltheater. Met schitterende decors, enthousiaste danschoreografieën en uitmuntend zang en spel komen de producties akelig dicht bij het professionele musicalsegment.

Foto’s (c) Bas Oeijen

Geef een reactie