BoekenZhighlightZSlider

Baantjer deel 82 – ‘De Cock en de naakte waarheid’ vandaag uit

Op 13 februari verschijnt deel 82 in de Baantjer-serie, De Cock en de naakte waarheid. In de hoofdrol uiteraard rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder van bureau Warmoesstraat in Amsterdam.

Op een frisse zondagmorgen wandelt De Cock het Rembrandtplein over, dat er in de vroege ochtendzon sereen bij ligt. Hij en Vledder zijn uit bed gebeld omdat er een jongeman vermoord werd aangetroffen op de toiletten van nachtclub Love Life. Het blijkt te gaan om Youri van As, een visser uit IJmuiden. Een jong leven in de knop gebroken in een donkere discotheek, het maakt De Cock weemoedig.

Nog diezelfde dag wordt De Cock naar de Bloedstraat geroepen voor opnieuw een moord, nu op een prostituee. Wederom nog jong, gewurgd in een peeskamertje…

Al snel komt De Cock erachter dat Youri en deze jonge vrouw opgegroeid zijn in dezelfde buurt en dat ze zelfs bij elkaar in de klas hebben gezeten. De Cock beseft dat deze twee moorden wel met elkaar te maken móéten hebben, maar op welke manier is hem een raadsel. Met Vledder begint hij het onderzoek bij de familie van de twee slachtoffers, maar die blijken weinig mededeelzaam te zijn…

Uitgeverij De Fontein
ISBN: 9789026143595
Koop Online