PodiumZhighlightZSlider

Mandala festival, veel meer dan muziek

Waar acts als De Likt, Wild Romance, Zwart Licht en Akula Rhythm Band op de playlist stonden was het meer de samenhang van alle losse elementen die het Mandala festival maakte tot wat het was. Allemachtig wat was het prachtig!

Het ging niet over de muziek, het ging over het plezier van de mede festivalgangers, overal was aan gedacht, mooie aankleding, de plek was gelegen aan een lekker meer, gezellige relaxte mensen, gezamenlijke activiteiten, heerlijke eetgelegenheden, toffe verschillende muziekstijlen die uit alle hoeken van het terrein kwamen, dans om naar te kijken of om zelf aan mee te doen, zelfs het weer werkte prima mee (na de flinke buien op vrijdag dan).

De sfeer die er hing was er een van een grote happy family, er waren dan ook verschillende activiteiten voor allerlei leeftijden, al deed de leeftijd er zelfs eigenlijk niet toe! Circus acts om zelf aan mee te doen, muziekinstrumenten maken en er lekker mee spelen, een zweethutbeleving, massages, sound healing, Djembé-spelers gewoon ergens tussen de tenten, tenenleesworkshops en yoga in de open lucht in een tempel gemaakt midden op het meer.

Overal was wel een beleving, een trouwerij, heerlijke relaxplekken met uitzicht op het meer, een dj die in het water draaide, poëziepalen waar gedichten te horen waren en van het Rode Kruis de break the silence disco, een positief verhaal verteld door een vluchteling met zijn/haar eigen muziekkeuze, zo was het een avontuurlijke speurtocht in Wanrooij waarbij je over al verschillende dingen tegenkwam, soms georganiseerd en soms ook spontaan ontstaan. Alle facetten van kunst en cultuur waren verstopt tussen de bomen of aan het meer, mede mogelijk gemaakt door het groot aantal creators, die met hun eigen creativiteit iets op poten gezet hadden.

De bezoekers waren veelal gedurende het hele weekend aanwezig en baanden zich een weg door het prachtige programma. Zoveel moois op een relaxte manier tot je laten komen was het devies en natuurlijk volgende keer weer van de partij zijn. Een pareltje van een festival, helaas nog miskend in Nederland, bijna nog mooier dan ‘Best Kept Secret’!

Foto’s (c) Hans Kreutzer