BoekenZhighlightZSlider

Pat Craenbroek – Uitgebroed

Onder de auteursnaam Pat Craenbroek schuilt een arts die er een carrière in de gerechtelijke geneeskunde en nadien in het zakenleven opzitten heeft. Opgeleid door Prof. Herman Van de Voorde, een icoon van de forensische geneeskunde, is zij betrokken geweest bij heel wat moord- en daaropvolgende assisenzaken. Het ‘afstappen’ bij de ‘plaats delict’, de lijkschouwingen, het zoeken naar de waarheid, het opgeroepen worden als expert in assisenzaken: het is een deel van haar dagelijks leven geweest.

Haar kennis over leven en dood vertaalt zich in een beklijvende en wel onderbouwde thriller waarmee ze nu als auteur debuteert. ‘Uitgebroed’ is een opmerkelijk debuut en staat garant voor spanning, onverwachte wendingen en een intrigerende plot, een debuut dat veelbelovend is voor de toekomst. Een boek waarin Pat Craenbroek haar ervaring als gerechtsarts heeft gecombineerd met haar fantasie die vaak levendig en soms morbide kan zijn.

Lilith, het hoofdpersonage in het boek, is een vrouw die als hulpje van gerechtsartsen aan de slag is in een forensisch centrum. Daar bovenop is ze een getormenteerde vrouw, verteerd door verdriet. Wanneer ze zichzelf op een dag voor een aanstormende trein gooit, is niemand echt verbaasd en gaat het leven verder. Al snel blijkt dat Lilith de maanden voor haar dood een ingenieus plan heeft uitgebroed met verstrekkende gevolgen voor iedereen uit haar omgeving.

Hoewel verraad, moord en wraak de voornaamste ingrediënten zijn van deze pageturner, heeft het verhaal meerdere lagen. De verrassende wendingen en bij momenten pijnlijk mooie beschrijvingen maken van dit boek een aangrijpende thriller die nét even anders is dan we gewend zijn.