BoekenZhighlightZSlider

Mel Wallis de Vries wint prijs beste jeugdboek voor de zesde keer

Zojuist is bekendgemaakt dat schrijfster Mel Wallis de Vries voor de zesde keer de Prijs van de Jonge Jury heeft gewonnen met haar jeugdthriller Pijn. Mel is hiermee de meest succesvolle youngadultschrijfster van Nederland. Met deze zesde overwinning streeft zij Carry Slee en Francine Oomen voorbij. Zij wonnen de prijs ieder vijf keer. De uitreiking vond plaats op de Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg in Utrecht.

Pijn is de nieuwste jeugdthriller van de succesvolle schrijfster en vijfvoudig winnares van de Prijs van de Jonge Jury, Mel Wallis de Vries. Op een prachtige, warme nazomeravond wordt het levenloze lichaam van een meisje gevonden. De dader heeft haar laatste minuten op Snapchat gedeeld. Het is het gesprek van de dag. Zeker als ze niet het enige meisje blijkt te zijn… Vijf meisjes die elkaar niet kennen. Eén dader die de politie te slim af is. En iedereen kan meekijken. Niemand is perfect, maar wat als de hele wereld dat ineens te zien krijgt?

Mels boeken zijn meermaals bekroond en staan hoog in de bestsellerlijsten. De afgelopen jaren won Mel de Prijs van de Jonge Jury met Vals, Schuld, Shock, Klem en Wreed. Met Pijn, verschenen bij Uitgeverij De Fontein, wint ze voor de prijs voor de zesde keer achterelkaar. Pijn nam het op tegen Afgesloten van Natasza Tardio en Piratenzoon van Rob Ruggenberg. Op dit moment is Mel bezig met het schrijven van haar nieuwste boek. Wild zal dit najaar verschijnen.

Er is meer spannend nieuws voor Mel en haar fans. Vanaf oktober 2018 gaat de thrillermusical Schuld op tournee door heel Nederland. Dit is na Vals en Shock de derde bestseller van Mel die in de theaters te zien is. Eind 2018 verschijnt ook de verfilming van het eerste boek van Mel in de bioscopen, Vals. De cast van de film bestaat onder anderen uit Abbey Hoes, Holly Mae Brood en Jelka van Houten. Vals wordt geregisseerd door Dennis Bots, die eerder de regie van de succesvolle films Achtste-Groepers Huilen Niet en Oorlogsgeheimen op zich nam.