MusicalPodiumZhighlightZSlider

Djemm! brengt musical The Wedding Singer

De Waalwijkse musicalgroep Djemm! stond dit weekend geprogrammeerd in Theater de Leest met hun musical ‘The Wedding Singer’. De amateurmusicalgroep trekt jaarlijks in begin oktober 3 dagen naar de Waalwijkse schouwburg met een amateurproductie op hoog niveau.

Met de musical ‘The Wedding Singer’ brengt de musicalgroep opnieuw een vertaling van een internationale productie. The Wedding Singer vertelt het verhaal van de gelijknamige film die in 1998 in première ging waarin ongrijpbare liefde de hoofdrol speelt. De ongrijpbare liefde van bruiloftszanger Robbie Hart voor Serveerster Julia Sullivan welke op het punt staat te trouwen met de Amsterdamse Glenn Guglia, een zakenman in vol ornaat. Het publiek volgt het weerbarstige liefdesleven van Robbie, wie door zijn verloofde op zijn trouwdag wordt afgewezen. Geeft hij gehoor aan zijn liefde voor Julia, of is hij in staat zijn onvoorwaardelijke liefde te negeren?

Djemm! zet met The Wedding Singer opnieuw een zeer kwalitatieve theaterproductie op de planken. Ondanks dat het verhaal afspeelt in het jaar 1985, brengt de musicalgroep een tijdloze en tastbare rode draad gedurende de productie. We zien, net als voorgaande jaren, mooie toneelbeelden, karakteristieke rolinvullingen en aanstekelijke scenes. Zo zien we de twee hoofdrolspelers excelleren tijdens een scene rondom een vuilniscontainer.De scene toont een kwaliteitsmaatstaaf voor de productie, desondanks de beperkte rekwisieten brengen de twee acteurs een sterke en meezuigende scene. Uitmuntend acteerwerk!

Djemm! zet met ‘The Wedding Singer’ opnieuw een kwalitatief hoogstaande productie op de Waalwijkse theaterplanken. Vorig jaar bracht de musicalgroep de familieproductie ‘Shrek’, het is intrigerend om te zien hoe de groep jaarlijks totaal verschillende producties, allen op hoog niveau, eigen weet te maken. Juist de authentieke identificatie als musicalgroep maakt dat Djemm! krachtig, zo ook tijdens ‘The Wedding Singer’.

Foto’s (c) Bas Oeijen