illusiePodiumZhighlightZSlider

Rob en Emiel verbazen met theatervoorstelling ‘Onderweg’

Theater duo Rob Molien en Emiel Lensen, beter bekend als Rob en Emiel trekken dit theaterseizoen langs de Nederlandse theaters met hun avondvullende voorstelling ‘Onderweg’. De heren zijn er in geslaagd opnieuw een bijzondere theatervoorstelling te produceren waar verwondering, verbazing en ontspanning centraal staat.

Rob en Emiel wonnen hun bekendheid door hun succesvolle deelname aan het televisieprogramma ‘De Nieuwe Uri Geller’. Ondanks dat de heren het televisiespektakel in 2008 niet mochten winnen, hebben zij inmiddels wel een glansrijke carrière opgebouwd. Jaarlijks produceren de heren een theaterproductie en ook in eenieders huiskamer waren de heren met het NPO-programma ‘Street Magic’ te zien. Niet alleen in Nederland hebben de heren hun strepen verdient, ook ver over onze landsgrenzen hebben de heren vele mensen verwonderd. De heren speelden onder andere in Duitsland, Groot Brittannië, Thailand en maar liefst zeventien keer in een uitverkocht Sydney Opera House in Australië. Als kers op de taart werden de heren in 2009 uitgeroepen tot de beste mentalisten ter wereld, een terechte betiteling.

Met hun nieuwe theatervoorstelling ‘Onderweg’ zien we Rob en Emiel een nieuwe weg in slaan, de heren brengen en theatervoorstelling op basis van een waargebeurde verhaallijn. In vergelijking met de voorgaande theaterproducties, waar vooral de magische acts centraal stonden, een gewaagd maar geslaagd concept. De heren nemen het publiek mee terug naar 1918, Australië, waar het Nederlandse illusionisten duo Cornelis en Jacob een bijzondere carrière doorliepen. Doormiddel van een petje op, petje af-structuur kruipen Rob en Emiel in de huid van Cornelis (Rob) en Jacobus (Emiel). De acts, vele gebaseerd op de acts van Cornelis en Jacobus, laten een pijnlijk verloop van hun successie zijn. We zien hoe de Lonsini Brothers van straattheaterartiesten opkrabbelen naar wereldsterren, maar ook hoe dit door overcompensatie weer in duigen viel.

De inspiratie voor deze verhaallijn is opgedaan door het lezen van de autobiografie van de Lonisini Brothers, welke Rob en Emiel in 2014 op koningsdag kochten op een vrijmarkt. De heren kruipen in de huid van de broers (petje op) en vertellen hun levenslijn (petje af). Dit wisselen ze af met illusies en acts die in te schalen zijn onder mentalisme en goochelwerk, bijvoorbeeld Emiel’s vingervlugheid. Noemenswaardig is de act rondom een schaakbord waar Rob Molien doormiddel van het paard, een schaakstuk, blind het bord doorkruiste van en naar een door het publiek gekozen eindpunt.

Rob en Emiel, twee kundige mentalisten, brengen opnieuw een aaneenschakeling van onverwachtse en bijzondere acts. De verhaallijn door de voorstelling heen brengt hun theaterproductie naar een hoger niveau. Desondanks de heren zichzelf hierdoor op nieuw terrein bevinden, gaat het hen goed af. De avond kent een prettig verloop waarbij de afwisseling centraal staat. Een nieuwe weg kent ook altijd ook een keerzijde welke direct merkbaar is in de tweede helft van de avond tijdens de toegift in de foyer. Wanneer de heren daar het voormalige concept ten tonele brengen, zien we hen excelleren. De krachtige interactie met het publiek, de ludieke en scherpe woordgrappen van Rob Molien en de niet door een ander te evenaren chemie tussen de twee heren steekt dan weer eventjes de kop op.

Rob en Emiel zijn voorlopig ‘onderweg’ door Nederland met hun nieuwe theaterproductie. Een productie raakt, verbaast, verwonderd en louter vermaakt. Dit maakt de nieuwe voorstelling meer dan geschikt voor een ontspannen theateravond met het gehele gezin. Een must-see dit theaterseizoen!

Foto’s (c) Rob en Emiel