CabaretPodiumZhighlight

Lenny Kuhr gelauwerd met Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst- Cabaret

De jury van de organisatie Nederlands Oeuvreprijs Kleinkunst- Cabaret en de organisatie van de Stichting Behoud Schiller Theater Place Royale hebben unaniem besloten kleinkunstenaar en singer-songwriter Lenny Kuhr te lauweren met de Nederlands Oeuvreprijs Kleinkunst- Cabaret 2015 in de vorm van een gegoten bronzen leeuw. Deze bronzen leeuw is een replica van een marmeren leeuw gemaakt een aantal jaren voor de geboorte van Christus. Lenny Kuhr, geboren als Helena Hubertina Johanna (Lenny) Kuhr te Eindhoven op 22 februari 1950 is een Nederlandse singer-songwriter en kleinkunstenaar.

Zondagmiddag tijdens een geslaagd UITFEEST maakte in een volgepakt Schiller Theater Place Royale burgemeester Jan van Zanen bekend dat Lenny Kuhr bij de eerdere gelauwerden van deze Nederlandse Oeuvreprijs zich mag bijschrijven t.w.: Joris Schiks, Tineke Schouten en Herman van Veen. Hij was het met de keuze van de jury volledig eens. Hannie Schinkel- Keizer zong tijdens deze bekendmaking, met piano begeleiding van Bas Jongeling, het lied de “Klokken van de Dom”. De presentatie was in handen van Femke Wolthuis. Lenny zal op 12 december deze prijs in het Schiller Theater tijdens haar speciale kerstvoorstelling in ontvangst nemen. Bij deze gelegenheid zal haar de bronzen leeuw en het juryrapport worden overhandigd.

Geef een reactie