PodiumZhighlight

Veelzijdige Karsu gaat los!

In een overvolle Tolhuistuinzaal (Paradiso Noord) presenteerde de multi getalenteerde Karsu (de Nederlandse Norah Jones so to speak) gisteravond 16 september 2015 alle nummers van haar gloednieuwe album ‘Colors’. Als je een serieuze opvolger van zo’n internationaal, succesvol debuut album als ‘Confession’ uit 2012 moet maken sta je voor een enorme opgave. Ze koos voor een uitgebreidere band met blazers (saxofoon, trompet, trombone) en was zelf wat minder achter haar piano te vinden.

Wederom schreef Karsu praktisch alle nummers zelf, waarbij haar producers Nelson & Djosa (Giovanca, Ntjam Rosie) haar tot het uiterste in diverse richtingen pushten. Dit leverde een interessante caleidoscoop van muziekstijlen op, waarbij artiesten als Lorde, Lauren Hyll, Stromae en Wende Snijders haar bij het schrijfproces inspireerden. Elf nummers prijken op haar mooi vormgegeven CD waarvan 9 Engelstalige songs en drie zelfs met eigen hand in het Turks geschreven teksten.

De prachtig gezongen, romantisch klinkende Turkse ballade met de titel ‘Birak Beni Böyle’ is van de langzame nummers een absoluut hoogtepunt. Een tot kippenvel aanzettend lied dat het publiek zichtbaar ontroerde. Op de up tempo funky achtige nummers als ‘Domates Biber Patlican’ en het vrolijke poppy ‘Monday’ nodigde Karsu haar publiek uit om samen met haar ‘los’ te gaan en ze gaf daarbij zelf het goede voorbeeld op het podium achter de microfoon. Dat past ook helemaal bij haar leeftijd (25) en het was ook leuk om te zien dat ze bijna al haar fans erin mee kreeg.

Een uitgebreide clubtour door het land staat op het programma om ‘Colors’ te promoten en dat is fijn, want ook al is haar muziek via ‘Spotify’ , ‘Itunes’ en op CD te beluisteren, de bloedmooie, authentieke, enthousiasmerende Karsu moet je gewoon ‘live’ zien!

Geef een reactie