PodiumZhighlight

Bo Saris maakt Engelenmuziek in De Groene Engel

Vrijdagavond was het feest in De Groene Engel is Oss. Niemand minder dan Bo Saris was geboekt voor een avondje swingen aan de Kruisstraat. Het voorprogramma, Alex Green, paste met zijn band prima bij het genre voor deze avond. Hij speelde eigen nummers en een cover van Miley Cyrus, haar grote hit ‘Wrecking ball’. ‘Glorious’ was zijn eigen singel die veel op NPO 2 gedraaid wordt, en was dus bij een enkeling in het publiek ook al wat bekend. De zanger had juist in dit nummer moeite om de hoge noot te halen; Vreemd want bij de andere nummers had hij die moeite zeker niet. Het was lekker in het gehoor liggende muziek, soms een beetje funky, soms klein en eenvoudig. Een goed uitgebalanceerde set met uptempo nummers en rustige ballads.

Bo Saris, Vroeger nog gewon bekend als Boris, stond niet voor het eerst op het podium in de Groene Engel. Zijn hit ‘She’s on fire’ was direct een knallend begin van de set. Lekker uptempo en funky! Hij kreeg zelfs de mannen in de Groene Engel aan het zingen, en dat was al lang geleden dat iemand dat gelukt is. De publieks-participatie was tijdens het optreden erg groot; Er werd volop mee geklapt, gezongen en gedanst.
bosaris9

Met zijn heldere stem en een groot bereik stond Bo Saris letterlijk op grote hoogte, wel meer dan 2 meter de lucht in. Hij maakte het optreden heel persoonlijk door te vertellen over zijn strubbelingen, om letterlijk met een brok in zijn keel te hebben gestaan als hij het podium op moest. Die angst voor het podium zorgde ervoor dat hij begin dit jaar zelfs een aantal shows had gecanceld. Met het oprecht zijn angst met het publiek te delen, kreeg hij veel voor terug, “It’s gonna be allright”, vertelde hij. Die brok in zijn keel kwam onder anderen doordat een dierbare van hem struggelde met een verslaving. De mooie tekst bij het nummer ‘The Addict’ gaat daarover: “Watch out for the addict because he’s always there to brake you down.”

Ook bracht de sympathieke zanger “Little bit more”, waarin Bo Saris een deuntje meefloot en er van stress weinig te merken was. Hij had ook een stevige backup van zijn sterke band achter zich. Twee zangers, een toetenist, een gitarist, bas en drums, die samen strak en accuraat klonken. Het publiek en Bo kregen er maar geen genoeg van, en zelfs nadat de band al van het podium was ging het publiek nog lange tijd door. Het was een mooie en goede muzikale avond in de Groene Engel in Oss, waarbij het publiek met volle teugen genoten had.

Foto’s (c) Hans Kreutzer

bosaris44

Geef een reactie