Film

‘HOLLAND – Natuur in de Delta’ toont het mooiste van het Groene Hart

De omgeving waarin u woont, is veel mooier dan u vermoedelijk denkt! De film ‘HOLLAND – Natuur in de Delta’ zal u versteld doen staan van al het moois in het Groene Hart. Na het grote succes van de natuurfilm De Nieuwe Wildernis komt nu het tweede deel van de trilogie uit: HOLLAND – Natuur in de Delta. Lang is de natuur de grootste kracht geweest in het deltagebied dat nu Nederland heet. We zien de ontwikkeling naar onze tijd, waarin we de natuur niet langer als vijand zien en zoeken naar manieren om haar immense creatieve kracht te benutten. De Hollandse natuur door de ogen van dieren die de vruchtbare delta met ons bevolken.

Groene Hart
De natuurgebieden die zijn gebruikt voor de film, zijn gekozen door Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Daarbij is besloten om zeker 20% van de film te besteden aan beelden van het Groene Hart. En dan voornamelijk het gebied tussen Reeuwijk, Haastrecht en Montfoort. Wanneer u de film gaat bekijken, let dan vooral op een aantal hoofdkarakters in de film; de weidevogels, de Haas en de Ooievaar. Zij komen allen uit het Groene Hart. En om nog iets specifieker te zijn: de shots van de hazen zijn allemaal gemaakt op Boerderij Het beloken land in Montfoort. Ook de beelden die vanuit de lucht worden vertoond, zijn allen opgenomen boven het Groene Hart!

Voice-over
Bram van der Vlugt spreekt de film in, samen met collega Carice van Houten. Van der Vlugt-trotse bewoner van het dorp De Meije- heeft een grote passie voor het boerenleven én voor het Groene Hart. Dat maakte dit project voor de 81-jarige acteur met de prachtige donkere stem extra interessant.

Geluid
En nog meer bijzonderheden: de film wordt in Cinema Gouda vertoond in Dolby Atmos. Een spectaculair, kristalhelder en super transparant geluidsysteem dat er voor zorgt dat de natuurgeluiden overal om je heen te horen zijn. Zelfs boven je, waardoor je de Hollandse natuur beleeft alsof je er middenin zit!

Geef een reactie