PodiumZhighlightZSlider

Janine Jansen speelt titelmuziek voor ‘Publieke Werken’

Violiste Janine Jansen heeft de titelmuziek voor de nieuwe bioscoopfilm ‘Publieke Werken’ verzorgd. In de film, naar het boek van Thomas Rosenboom over een getergde vioolbouwer, zijn delen te horen van het vioolconcert van Brahms, dat afgelopen januari met Janine in Rome werd opgenomen. Janine Jansen, die geldt als een van de grootste violisten van haar generatie, slaagt er als een van de weinige klassieke musici in een brug te slaan tussen klassieke muziek en een breder publiek.

‘Publieke Werken’ is geregisseerd door Joram Lürsen (‘Alles Is Liefde’, ‘Alles Is Familie’), met in de hoofdrollen Gijs Scholten van Aschat, Jacob Derwig en Rifka Lodeizen. De film is vanaf 10 december te zien in de Nederlandse bioscoop.

Het vioolconcert van Brahms staat op het nieuwe album van Janine Jansen dat vanaf vrijdag 6 november aanstaande verkrijgbaar is.

Geef een reactie