KunstZhighlightZSlider

Tentoonstelling EXPLORE met beeldend werk van NHL-studenten

Op 30 september opent de tentoonstelling EXPLORE met beeldend werk van studenten die dit jaar afstuderen aan de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving van NHL Hogeschool. De expositie toont het eindwerk van acht docenten in spe en is te zien in het winkelcentrum Zaailand in Leeuwarden. Vorig jaar vond daar ook de eindexpo plaats, toen onder de noemer OOGST.

Met EXPLORE treden de studenten gezamenlijk naar buiten op deze bijzondere locatie. Hoewel de afzonderlijke werken onderling heel verschillend zijn, wordt de expositie visueel als een eenheid gepresenteerd. Elk eindwerk bestaat uit een of meerdere beelden en is het resultaat van een artistiek onderzoek.

De studenten laten verschillende disciplines zien, van een verzameling selfie-portretten tot sculpturen zoals die van Carmen Hofman. Zij maakt sculptuurtjes met verschillende technieken en natuurlijke materialen: “De natuur bevat vele verborgen details waar je bij een eerste blik gemakkelijk overheen kijkt. Het bijzondere aan natuurlijke objecten vind ik dat deze veranderen als je hen in een andere omgeving plaatst. Ze hebben dan ineens zo veel meer details en zijn niet meer onderdeel van een geheel.”

Op de eindtentoonstelling hangt ook werk van Pieter Postma. Hij maakte Friese Boerenhanden, een serie zwartwitfoto’s. Een van de foto’s uit die serie was de afgelopen maanden te zien op de tentoonstelling ZomerExpo ‘Woest’, in het Gemeentemuseum in Den Haag. Postma wilde door middel van portretten ‘de boer’ in beeld brengen en zocht lang naar het ultieme beeld. Postma: “Uiteindelijk kwam ik uit bij de handen. Die doen het werk, die vertellen het verhaal”.

EXPOLORE is te bezoeken vanaf 30 september. De tentoonstelling wordt officieel geopend op donderdag 1 oktober vanaf 17 uur, waarna er gelegenheid is voor een hapje en een drankje. Tot en met zaterdag 3 oktober is de tentoonstelling iedere dag te bezoeken. Iedereen is welk om om de expositie te bekijken, dagelijks zijn er studenten bij aanwezig om achtergrondinformatie over hun werk te geven.

Sculpturen foto (c) Carmen Hofman

Geef een reactie