FilmZhighlightZSlider

James Bond’s SPECTRE vanaf vandaag in de bioscoop

De Gele Culturele mocht op de dag dat de nieuwste James Bond film SPECTRE in premiere ging in Nederland kennis maken met een klein deel van de cast die in Amsterdam waren, te weten Bond-girl L√©a Seydoux in de rol van Miss Swan en Dave Batista (Mr. Hinx). Helaas hadden 007’s Daniel Craig, Miss Moneypenny (Naomi Harris), Monica Belucci, die Lucia Sciarra speelt, en Ralph Finnes (M) andere verplichtingen.

SR4A8554

De 24e Bond-film SPECTRE is vernoemd naar het misdaadsyndicaat van Ernst Stavro Blofeld, de grote aartsvijand van 007. Dit syndicaat is sinds de film Diamonds Are Forever niet meer in een Bond-film gebruikt. De film is net als Skyfall geregisseerd door Sam Mendes. De titelsong ‘Writing’s On The Wall’ werd ingezongen door Sam Smith, de bekende¬†Britse singer-songwriter.

SR4A8542

Door een mysterieus bericht wordt Bond geconfronteerd met zijn verleden en moet hij een duistere organisatie SPECTRE ontmaskeren. Terwijl M verwikkeld raakt in een politieke strijd om de Britse geheime dienst te behouden, dringt 007 door tot de kern van SPECTRE, en komt hij achter de huiveringwekkende connectie tussen hemzelf en de tegenstander die hij najaagt.

Bij de totstandkoming van de film zijn ook twee Nederlanders betrokken geweest, namelijk cameraman Hoyte van Hoytema en kledingontwerpster Jany Temime. Beide waren eind september van dit jaar nog aanwezig op het Nederlands filmfestival in Utrecht. Jany Temime had toen een eigen expositie in het stadhuis, waar onder andere kleding van deze film getoond werd.

Geef een reactie