MuziektheaterPodiumZSlider

Jubileumvoorstelling Jeans 25 is een feestje!

Het theaterfenomeen Jeans bestaat dit jaar 25 jaar, wat dus ook betekent dat de 25ste editie van Jeans dit seizoen langs de Nederlandse theaters reist. Al vanaf 1987 brengt Jeans muzikale theatershows waarbij aanstormend talent een podium krijgt. Ook de jubileumvoorstelling wijkt niet af van het gebruikelijke concept en staat garant voor een avondje zang en dans op hoog niveau.

Op 28 september vierde de cast en creatives van vele jaren Jeans feest in het Beatrix Theater in Utrecht. Dit deden zij door middel van een jubileum concert waarbij vele oudgedienden weer heel even aansloten bij het bijzondere concept van Jeans naar het idee van Dick van den Ende. Naast dit bijzondere jubileumconcert wordt er ook feest gevierd tijdens de reguliere theatertournee. In Jeans 25 zal per stad een van de oudgediende Jeans-sterren acte de présence geven. In het pittoreske Tilburg verscheen om deze redenen Bennie Hölzken op het toneel die een krachtige cover bracht van het nummer Let Me Entertain You van Robbie Williams. Een waardevolle aanvulling aan de jonge cast van Jeans die dit jaar bestaat uit: Kimberly Fransens, Deborah de Groot, Sarah van der Meer, Manon Prins, Nigel Brown, Florens Eykemans, Naidjim Severina en Xander Venema.

“The one and only super spectacular song and dance show with the greatest hits of alle time” luidt de slogan van Jeans. En terecht, want de jonge cast zet met Jeans 25 weer een heerlijke muzikale sensatie op het toneel. Samen met de vierkoppige band brengt de cast muziek van toen en nu weer tot leven. En hoe! Jeans 25 zit weer tiptop in elkaar gedraaid en bevat weer de lekkerste muzikale lekkernijen uit de o zo grote muziekgeschiedenis. Zo wordt er een eerbetoon gegeven aan Stevie wonder en klinken de grootste hits van Janet Jacksons door de speakers. Tussentijds brengen zij diverse moderne covers zoals het welbekende All of Me van John Legend. Anderzijds kent de voorstelling ook een gevoelige snaar. Deze komt onder andere naar voren bij het prachtige My Heart Wil Go On.

Spijtig is dat we in Jeans 25 vooral muziek tegenkomen van voor de zero’s. Dit resulteert in het feit dat vooral de oudere bezoeker een feest der herkenning beleeft en dat de jonge bezoekers daarin achter zullen blijven. Jammer is dan ook dat de echt moderne nummers op één hand te tellen zijn, gelukkig doet dit niet af aan de algehele feeling van de voorstelling. Net als voorgaande jaren is die namelijk dik in orde. De voorstelling kent een vlotte doorloop met af en toe een ludieke knipoog en de band presteert weer op onkenbaar hoog niveau. Complimenten mogen dan ook gemaakt worden aan muzikaal leider (en drummer) Bennie Top, die samen met Schelton Telesford (Keyboard), Harmen Leurink (Gitaar) en Marco Verhoogt (Basgitaar) zorgt voor de muzikale basis van Jeans 25!

Ook in het jubileumjaar 2015 weet Jeans met Jeans 25 weer een krachtig muzikaal spektakel naar de Nederlandse Theaters te brengen. De veelzijdige live band brengt samen met de talentvolle cast weer vele hits van vroeger en nu tot leven. Steeds meer zien we de kwaliteit van Jeans groeien, de cast zingt en danst op hoog niveau en weet daarnaast het publiek mee te krijgen in het feestje wat Jeans heet.

Geef een reactie