MuziektheaterZSlider

Andermans Veren Live! verdient een dikke pluim

Andermans veren is het muzikale paradepaardje van Kick van der Veer dat al ruim 25 jaar te beluisteren is op de radio. Het programma geeft cabaret en kleinkunst een podium met veel ruimte voor liedjes uit de rijke geschiedenis van de lichte muziek. Sinds een paar jaar reist het theaterprogramma Andermans Veren Live! door heel Nederland om de muziek naar de Nederlandse zalen te brengen. Zondag 1 november was de première in het Spant! van het derde programma, met de toepasselijke titel ‘Er is altijd een derde’.

Jelle Amersfoort, Johan Hoogeboom, Bas Marée, Jurrit de Bode en Dorien Haan hebben in samenspraak met Kick van der Veer een selectie gemaakt van de mooiste kleinkunstliedjes die ons land rijk is, met allemaal ‘drie’ als rode draad. Van Boudewijn de Groot en Herman van Veen tot aan Maarten van Roozendaal en Acda & De Munnik, maar ook onbekendere stukken worden feilloos van stal gehaald.

Naast de vertolkingen van de wonderschone liedjes is vooral de chemie en plezier tussen het vijftal een genot om naar te kijken. Dorien Haan is er dit jaar voor de eerste keer bij maar dit is niet te merken op het podium. Haar aanstekelijke humor en mooie zang is een aanvulling op het bestaande kwartet. Het geheim van de show is, naast de setlist, dan ook zeker de perfecte samenstelling van de vijf verschillende persoonlijkheden. Net als bij de televisieserie ‘Friends’ is het bij Andermans Veren Live! ook bijna niet te doen om je favoriet te kiezen. Toch is het Bas Marée die de grootste “bravo” kreeg na zijn vertolking van ‘Je Veux L’amour’ van Raymond van het Groenewoud.
Groepsfoto-Andermans-Veren-Live---liggend
Er worden ruim dertig verschillende muziekinstrumenten gedeeld wat ook een feestje is om naar te kijken hoe deze constant worden gewisseld met elkaar. De interactie met het publiek na de pauze is een slimme zet. Het publiek mag zijn/haar lievelingsliedje aanvragen door deze gewoon richting het podium te schreeuwen wat een vrolijke jubelstemming als gevolg heeft. De voorstelling is een aanrader voor iedereen die van het Nederlandse lied houdt en dit vooral met een vleugje humor gepaard ziet gaan.

Andermans Veren Live! verdient met deze voorstelling een dikke pluim, niet van een ander maar helemaal zelf verdiend! Kijk op de website voor een voorstelling in de buurt: ww.andermansverenlive.nl

Geef een reactie