MuziektheaterPodiumZSlider

Tibor Lukács kruipt in huid van Jules Deelder in ‘Chez Brood’

Komend voorjaar kruipt Tibor Lukács in de huid van Jules Deelder in de muziektheatervoorstelling over het leven van Herman Brood. In Chez Brood speelt Anne Lamsvelt de rol van Xandra Brood, de vrouw van Herman. Met deze twee toevoegingen is de cast van de voorstelling, waarvoor de repetities in december beginnen, compleet.

Als goede vriend van Herman Brood was er vanzelfsprekend een rol voor Rotterdammer Deelder in het stuk weggelegd. Tibor Lukács (Homies, Divorce en Flikken) bleek de uitgelezen acteur om de excentrieke dichter te spelen. “Ik heb enorm veel zin om in de huid van Deelder te kruipen,” aldus Lukács. De rol van Xandra Brood wordt in het stuk gespeeld door Anne Lamsvelt, bekend van De Gelukkige Huisvrouw, Dokter Deen en Soldaat van Oranje. “Het is enorm spannend om een vrouw te spelen waarvan je weet dat ze straks zelf in de zaal zit,” zegt Lamsvelt.

Op 4 februari 2016, in het jaar dat Herman Brood zeventig zou zijn geworden, gaat Chez Brood in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Het stuk is geschreven door Bart Chabot en wordt geregisseerd door Victor Löw. De muziek in de voorstelling wordt gespeeld door een live-band onder leiding van Jan Rot. De hoofdrol wordt gespeeld door Stefan Rokebrand, bekend als Soldaat van Oranje in de gelijknamige musical. De rol van Bart Chabot wordt vertolkt door Owen Schumacher (Koefnoen). Rosa Reuten (Jeuk) maakt de cast compleet, zij zal onder andere de moeder van Herman Brood gaan spelen.

Foto (c) Krista van der Niet

Geef een reactie