MuziektheaterPodiumZSlider

Close contact met Yorick van Norden in huiskamerconcert

Huiskamerconcerten zijn al jaren in opmars. Niet zo verwonderlijk dan dat veel artiesten ervoor kiezen om voor een selecte groep mensen een paar nummers live te spelen, zonder versterkers en vaak alleen met gitaar.

Zaterdagavond waren er zeker geen versterkers nodig om te genieten van Yorick van Norden. Hij stond in de huiskamer van Ivo en Alette Eenkhoorn in Zwartsluis te spelen, door de bewoners omgedoopt tot Poppodium Zwartsluis. Een van de drukste huiskamers in Overijssel. Vele artiesten gingen hem hier voor, waaronder Ed Struijlaart, Tangarine, Gerhardt, Bertolf en vele anderen.

De playlist van Yorick bevatte naast eigen nummers, ook een aantal covers. David Bowie, The Beatles en Harry Nilsson zijn grote voorbeelden van Yorick, en nummers van deze artiesten passen naadloos tussen eigen nummers. Het mooie van een huiskamerconcert is het contact met de artiest; Zo hoor je dus dat de hoes van zijn album, ‘Happy Hunting Ground’, bestaat uit onderdelen uit de nummers. Dobbelstenen met schoppen vrouw van het nummer ‘Gamblin’ Mama’, geld en geweer van het nummer ‘Blood Money’ en ga zo maar door.

Ook zonder zijn band presteert Yorick fantastisch, zijn zang is sterk en zijn manier van spelen is jaloersmakend. Na een klein uurtje is het weer voorbij, Yorick gaat snel richting Amsterdam om ook daar een huiskamer te bespelen. De 30 bezoekers praten nog even wat na met de bewoners, en er worden alweer afspraken gemaakt voor een volgend huiskamerconcert.

Geef een reactie