MuziektheaterPodiumZhighlightZSlider

Juliette brengt Parijs naar Amsterdam

Chansonnière Juliette was dé verrassing op het Amsterdamse Prinsengrachtconcert afgelopen zomer. Reden genoeg voor Het Koninklijk Concertgebouw om de Française uit te nodigen voor een eenmalig solo-optreden in de Kleine Zaal. Op woensdag 9 december brengt Juliette een avond vol klassieke Franse chansons en eigen composities. Zij begeleidt zichzelf daarbij op de vleugel.

Het Nederlands publiek maakte een paar maanden geleden kennis met Juliette Noureddine via pianist Alexandre Tharaud, die haar had gevraagd voor een gezamenlijk optreden tijdens het slotconcert van het Grachtenfestival. Zichzelf begeleidend op piano in Piafs Padam Padam, maar ook met Tharaud aan de vleugel in Brels Ne me quitte pas, raakte de ontwapenende podiumpersoonlijkheid de luisteraars recht in het hart. Het werd een gedenkwaardig optreden vol humor, virtuositeit en ontroering.

Juliette begon haar muzikale carrière als barpianiste in Toulouse, maar stond ook op hét podium voor het Franse chanson: l’Olympia in Parijs. Sinds 1991 bracht Juliette dertien albums met eigen werk uit. Naast haar muzikale leven werkt de zangeres ook als regisseur en radiomaker.

Geef een reactie