FilmZhighlight

Eindhovens Film Festival in NATLAB: hét festival voor de onafhankelijke film.

Ze zijn onafhankelijk en niet commercieel. Ze zijn artistiek vrij. Ze durven. Maken statements. Ze hebben hart voor film. De onafhankelijke filmmakers. Dat zijn onze helden. En voor deze helden organiseren ze het Eindhovens Film Festival,  de onafhankelijke filmmaker in al haar glorie.

Hét festival voor de onafhankelijke film geeft het startsein op 26 november 2015. Vier dagen staan in het teken van de onafhankelijke filmmaker. Vier dagen vol workshops, masterclasses, een College Tour, een Filmmakers Speeddate én een spannende awardshow op zondag tijdens de uitreiking van de Gouden Vleugels. Het zindert in Eindhoven. Paul Ruven, Aukje van Ginniken, André van Duren, Matthijs van Heijningen, Geurtje Buddenberg en Mike Weerts zijn slechts enkele namen die verwelkomt worden op het EFF.

De organisatie is in handen van BROET Basement. Ramon Etman van BROET Basement: ”Wij zijn blij. En trots. Trots, omdat we dit jaar weer gegroeid zijn en omdat we onafhankelijke filmproducties een breder podium kunnen bieden. Zes zalen maar liefst én vier dagen. Wij kunnen het ons nog goed herinneren hoe wij begonnen zijn met 1 kleine bioscoop en 20 films. Dat lijkt nu terugkijkend ineens zo klein.” Katrien van de Camp van BROET Basement vult aan: “Toen waren we óók trots. Trots dat we een start konden maken met het realiseren van een podium voor vers filmtalent uit de regio. Nu krijgen we zelfs films uit India en China. Heel fijn is onze samenwerking met NATLAB_door Plaza Futura. Hierdoor hebben we niet alleen mooie zalen waar we onafhankelijke films kunnen vertonen, maar ook gepassioneerde mensen om het festival mee te organiseren.”

Programma
Naast een beeldkrachtig en overvol programma vol met prachtige animaties, bijzondere fictiefilms en gewaagde documentaires serveren ze een heel divers en smakelijk menu aan workshops en masterclasses. Het EFF presenteert de eerste ‘College Tour’ in het NATLAB met als gasten André van Duren, Guurtje Buddenberg en Matthijs van Heijningen. Het EFF brengt ook een Masterclass Cinematografie, een workshop RED-camera, een Workshop Productie, een workshop FilmStructuur en alsof dat nog niet genoeg is, vertonen ze films vers van de pers vanuit het 48HOUR filmproject, organiseren ze een Filmmakers Tour én een heuse Speeddate voor filmmakers. EN er wordt natuurlijk ook geborreld! Op zondag belonen ze hun helden met Gouden Vleugels, maar liefst 14 Awards die de vakjury dit jaar uit mag gaan reiken! Ook André van Duren (regie ‘De Bende van Oss’) neemt plaats in de vakjury.
DVD Benelux Distributie Winnen!

Ramon: “En wat een prachtige films hebben we dit jaar mogen ontvangen, er zitten échte pareltjes tussen. Deze editie zijn er prachtige prijzen te winnen! De winnaar van de Publieksprijs gaat deze keer naar huis met een DVD Benelux Distributie van zijn of haar film! Het moet niet gekker worden. Trots is wat we voelen. Echt.”

Nominaties Gouden Vleugels EFF 2015

BESTE DEBUUT
Youri Dingemans (Het goeie leven), Kim Faber (Ik laat je gaan), Esther Maliepaard & Egon de Regt (Longing for your love), Margriet Privee (In de lift), Jasper Bruijns (Welterusten).

BESTE SCENARIO
Tim Schijf (Half leeg), Jeroen Houben (Home suite home), Kim van Noord & Melissa Martens (Nasser), Christian van Duuren (Tussentijd).

BESTE ACTEUR
Milan Boele van Hensbroek (Tussentijd), Gene Bervoets (Home suite home), Abel de Vries (Half leeg), Mourad Saber (A short tour & farewell), Bert Hana (97%).

BESTE ACTRICE
Anneke Blok (Tussentijd), Dounia Allane (Nasser), Terence Schreurs (Kristen), Thekla Reuten (Home suite home), Maryam Tarami (February).

BESTE CINEMATOGRAFIE
Max Maloney (97%), Casper Brink (Fast nacht), Gregg Telussa (Home suite home), Jeroen Simons (A short tour & farewell), Wouter van der Schueren (Moon White).

BESTE MUZIEK
Job, Joris & Marieke (Otto), Sjoerd Leijten (Fast nacht), Happy Camper featuring Pien Feith (A single life), Joost van ’t Hoff (Half leeg), Laurens Desmet (Moon White).

BESTE REGIE
Ben Brand (97%), Lucas Camps (Groen), Melissa Martens (Nasser), Christian van Duuren (Tussentijd), Mark Weistra (Kristen).

BESTE SOUNDDESIGN
Dennis Kersten (97%), Mike van Creij (Half leeg), Tom Bijnen (Kristen), Job, Joris & Marieke (A single life), Job, Joris & Marieke (Otto).

BESTE ART-DIRECTION
Ida Doodeman (Home suite home), Cecile Hanrath (Tussentijd), Fred Tabois (Kristen), De man en de vos / fORS (Fast nacht), Dimitri Sterkens (Moon White).

BESTE MONTAGE
Wietse de Zwart (97%), Lodewijk Tossaint (Kristen), Michiel Boesveldt (Intrinsic Moral Evil), Max Vonk (Groen).

BESTE ANIMATIE
Otto, A single life, Longing for your love.

BESTE DOCUMENTAIRE
Onze soldaat, De Jeweetwels, Het laatste uur in de zon.

BESTE FILM
Tussentijd, Home suite home, 97%, Kristen.

Geef een reactie