jazzPodiumZhighlight

Portugese Maria Mendes presenteert ‘Innocentia’ in Paradox

Maria Mendes, een jonge zangeres met Portugese roots, maakt furore in Brazilië en Zwitserland. Ze speelde onder meer op het Montreux Jazz Festival, waar Quincy Jones over haar zegt: “I see a promising shining future for this young talented singer”.

Ze treedt geregeld op in Portugal en kreeg zelfs al een uitnodiging van de prestigieuze New Yorkse jazzclub Blue Note om er te komen optreden. Vanuit haar rijke culturele – Portugese – achtergrond combineert de virtuoze jazz-zangeres Maria Mendes zwoele bossa nova’s, melancholische fado, Amerikaanse jazz en de rijkdom van de klassieke muziek. Dit leverde de afgelopen jaren lovende recensies, talloze prijzen en optredens op. Haar optredens zijn elegant, levendig en vol charme, haar frasering is buitengewoon spannend en haar stem kristalhelder.

Ze komt nu naar Tilburg en presenteert op 20 november in Paradox haar nieuwe album “Innocentia”. Op dit album nodigde zij de Israëlische klarinettist Anat Cohen (Paul Acket Award 2013) uit mee te spelen. Anat zal er tijdens deze tournee niet bij zijn en wordt vervangen door Steven Kamperman op klarinet.

Geef een reactie