BoekenZhighlightZSlider

Ray Slijngaard viert 25-jarig jubileum als artiest met boek over zijn turbulente leven

Op 9 november verscheen ‘Ray. My Unlimited Life’, de biografie van Ray Slijngaard, opgetekend door journalist Robert Heukels. Het is een goudeerlijk relaas van een man die al heel jong werd gebombardeerd tot superster met alle valkuilen van dien. De nu 44-jarige rapper vertelt over de ontroerende band met zijn vader Lothar en de complexe relaties met zijn moeder, oudste zoon, ex-vriendinnen en natuurlijk 2 Unlimited-collega Anita. We lezen alles over de ups en downs die zijn leven als artiest kenmerken, zijn gevecht tegen de drank en zijn soms onbeheersbare driften. Maar ook over het hernieuwde succes, zijn grote liefde Nina en zijn grenzeloze liefde voor zijn drie kinderen, de ultieme reden waarom hij dit verhaal wilde schrijven.

Ray: “Ik was al eerder benaderd voor een boek over mijn leven, maar dat was teveel gericht op sensatie. Pas nadat ik Robert ontmoette, kreeg ik er alle vertrouwen in dat het een oprecht verhaal zou worden. Volgend jaar zit ik 25 jaar in het vak; niet alleen een perfect moment om terug te kijken, maar zeker ook om vooruit te kijken en het leven te vieren.”

Ray Slijngaard (1970) bivakkeerde tijdens de grenzeloze nineties in de wereldtop van de popmuziek. Als eurodancegroep 2 Unlimited veroverden Ray en Anita Doth de UK, Schotland, Japan, Duitsland en de Benelux; ze stonden in maar liefst 35 landen op nummer 1 met ‘No Limit’. Alle records werden verbroken en vrijwel uit het niets leefden ze in een ongelimiteerde, overvloedige wereld waarin seks, champagne, glitter en glamour en een duizelingwekkend aantal vlieguren de boventoon voerden. Ze wonnen prijs na prijs en werkten met de toen alom aanwezige Pete Waterman. Denk je aan de nineties, dan denk je aan 2 Unlimited. Nadat het succes abrupt stopte volgde een jarenlang zwart gat. Inmiddels is het duo helemaal terug, en tourt wederom de hele wereld over.

Geef een reactie