PodiumZSlider

Night Of Illusions van Christian Farla in première

Op maandagavond 7 december ging Christian Farla’s ‘Night of Illusions’ in première in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. Een spectaculaire voorstelling van de met twee internationale Melin Awards bekroonde illusionist Christian Farla.

CF9k kopie

Ruim 100 minuten lang laat Farla en zijn assistentes je aandachtig kijken naar het toneel, dat tevens prachtig is aangekleed met een middeleeuws gothisch decor. De voorstelling zit verrassend in elkaar. Veelal vlieg je tijdens magische voorstellingen van de ene naar de andere truck en heb je geen tijd om ze te verwerken, maar tijdens Farla’s ‘Night of Illusions’ heb je dat wel. Geen achtereenvolgende losse trucks, maar een mooi en spannend verhaal over een magiër die langzaam aan over de magische wereld vol illusies wilt gaan heersen.

Christian Farla gaat de uitdaging aan om de meest geheime illusies uit te voeren. Als het hem lukt om ze allemaal foutloos te vertonen, dan wordt hij De Magiër van het Victoriaanse Slot Farlastein.

De avond begint rustig met vingervlugge kaarttrucks en het vermenigvuldigingen van balletjes en munten. Naarmate de avond vordert wordt het steeds meer spektakel. Zo moet Farla een maagd doormidden zagen. Maar waar haalt hij zo snel een maagd vandaan? Tjah… in Rotterdam was ze niet te vinden. Daarom mocht hij noodgedwongen zijn assistente gebruiken voor deze truck. Met een halsband als attribuut vraagt Christian aan het publiek welke mannen er ervaring hebben met soortgelijke ’50 Shades of Grey’ speeltjes. Hij krijgt de hulp van twee gasten.

Dames kopie

De dame wordt stevig vastgemaakt door de heren uit de zaal en vervolgens begint Farla flink zijn hobby uit te voeren op de dame. Nadat haar benen over het toneel lopen en haar hoofd stevig wordt vastgehouden, is het tijd om er weer één geheel van te maken. Normaliter gaat dat fout, maar de magische grootheid weet dit als een van de weinige in Slot Farlastein tot slagen te brengen.

In de tweede helft zit men echt op het puntje van het rode pluche om goed te kunnen zien hoe Farla plaatsneemt in een kist en binnen één seconde veranderd in een bloedmooie dame. Het blijft men keer op keer verbazen.

De laatste opdracht is ooit goed fout gegaan door de grote Harry Houdini. Als het hem gelukt was om te ontsnappen uit de dodelijke schorpioen, dan was het nu Slot Houdini geweest, maar helaas lukte het Houdini niet om binnen 80 seconde uit de zwarte schorpioen te ontsnappen. De regels blijven ongewijzigd en met groot gevaar voor het leven besluit Christian Farla aan de schorpioen te hangen. Lukt het hem wel om uit de klauwen van de schorpioen te blijven? Natuurlijk wel, anders kan de voorstelling niet plaatsvinden in onder andere Nieuwegein, Spijkenisse, Tilburg, Dordrecht, Rijswijk, Zoetermeer, Leeuwarden, Assen, Hoofddorp en Venlo (kijk voor de gehele speellijst op www.christianfarla.nl).

Een groot fan van Farla is pianist Wibi Soerjadi. Hij was de hoofdgast van de avond en natuurlijk werd er een grapje over zijn Disney verzameling gemaakt. Inmiddels is Farla eigenaar van het slot en ook de meester van de Geest Butler, die zijn baas kwam vertellen dat er een man met een mega grote Mickey Mouse knuffel voor de deur van het slot stond, of hij binnen mocht komen om de meester van de magie te feliciteren.

CFPeterWibi kopie

Natuurlijk bevat de show naast flauwe humor nog veel meer fantastische en vingervlugge acts. Ben je benieuwd geworden? Christian Farla’s ’Night of Illusions’ toert tot en met 27 februari 2016 door heel Nederland.

Tekst en fotografie: Dexter Reijsmeijer – www.DextairPhotography.nl

 

Geef een reactie