PodiumZhighlight

Gesponsorde video: Red Bull stelt studio’s open voor artiesten

De Red Bull Studio’s in Amsterdam zijn een ideale oplossing voor beginnende (en gevorderde) artiesten, die wat minder budget hebben om een volwaardig album op te nemen en te releasen. Een perfecte oplossing om de artistieke vrijheden van de artiesten te waarborgen en zelfs de versterken. Met behulp van Red Bull worden verschillende artiesten, zoals bijvoorbeeld Gerson Main (De Beste Singer-Songwriter van Nederland), Akwasi en The Opposites die in Amsterdam konden opnemen, gestimuleerd hun creativiteit op te nemen. En niet alleen in Amsterdam, want in steden als Kaapstad, Londen, Parijs, New York, Tokyo en meer, namen inmiddels al namen op als Groove Armada, Jake Bugg, Awolnation, Goldfish, Badbandnotgood, Counterstrike, Arto Lindsay en tientallen andere bekende en onbeende namen.

Het creatieve process dat Red Bull de artiesten stimuleert wordt door het gebruik van de studio’s optimaal bevorderd, waardoor ook artiesten in het minder mainstream genre een kans krijgen door te breken. Zo ook CUT_ (Spreek uit: CUT Underscore), het Amsterdamse duo dat mede dankzij de Stromae-cover Papaoutai op Youtube enorm doorbrak, waarna de vraag om een debuutalbum steeds groter werd. Dat debuutalbum komt er nu, in 2016, nadat het duo begin 2015 al een tweede EP op de markt heeft kunnen zetten.

Een voorbeeld als bij het electronische duo CUT_ is er slechts één uit velen, aangezien Red Bull met haar studio’s, na de experimentele sporten ook al enige tijd op muziekgebied een voorloper is als het gaat om vooruitstrevendheid.
De Red Bull Studio’s sluiten dan ook perfect aan bij Red Bull Records, dat in 2007 al in Californië begon met een opname studio waarbij het bands gratis studiotijd aanboden. De studio in Amsterdam is er inmiddels het twaalfde voorbeeld van, hoe Red Bull omgaat met vernieuwing, om ook de wat experimentelere muziek vleugels te geven.

De bovenstaande video is gesponsord door Red Bull Studio’s, die zich verder niet met de inhoud van het artikel heeft bemoeid.

Geef een reactie